Fury toont Wilder wie de sterkste is in titanengevecht

  Dit was Fury vs Wilder II: in december 2018 eindigde de eerste titelkamp tussen de 2 ongeslagen kemphanen op onbeslist.

  Tyson Fury is de nieuwe wereldkampioen zwaargewichten bij de WBC, de meest prestigieuze boksbond. De ongeslagen Brit slaagde er als eerste in om de Amerikaan Deontay Wilder een nederlaag toe te dienen: hij sloeg hem technisch ko in de 7e ronde van hun fel gehypete kamp in Las Vegas.

  Tyson Fury is nieuwe WBC-wereldkampioen na titanengevecht tegen Wilder

  Fury domineert tegen Wilder

  De (boks)wereld keek uit naar de rematch tussen Fury en Wilder: de Gypsy King tegen de Bronze Bomber. De 2 wonnen tot gisteren al hun profkampen (Fury 30, Wilder 43) op eentje na: hun eerste treffen in december 2018 in het Staples Center in Los Angeles eindigde onbeslist.

   

  En dat mocht toen een verrassing heten: Wilder was torenhoog favoriet tegen een man die jaren had stilgelegen na een doping/drugsstraf, waarin hij 60 kilogram bijkwam. Maar een dartele Fury had de bovenhand, al ging hij op het eind 2 keer tegen het canvas. Onbeslist, zei de jury.

   

  Dus kwam er afgelopen nacht in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas een revanchekamp. De 34-jarige Wilder zette voor de elfde keer de WBC-gordel op het spel die hij sinds 2015 in zijn bezit heeft. De 31-jarige Fury kwam - letterlijk - als een koning de zaal binnen, met troon, kroon en mantel en al. (lees voort onder de foto)

  Hoek van Wilder gooit handdoek in 7e ronde

  En de Brit toonde zich ook de koning in de ring. Fury greep Wilder - figuurlijk - meteen naar de keel en hij zou die greep nooit lossen. Met zijn jab controleerde hij de vroege rondes en hij zou elke ronde winnen. Fury toonde zich de betere bokser tegen wellicht de beste puncher uit de boksgeschiedenis, die 41 van zijn 42 overwinningen met knock-out haalde.

   

  Fury legde de technische limieten van Wilder bloot. Twee keer mepte de Brit de Amerikaan op de grond. In de 3e ronde met een stevige rechtse, die de benen leek af te snijden van de kampioen. In de 5e ronde ging Wilder opnieuw neer na een linkse op het lichaam.

   

  Het luidde het einde in dat er kwam op 1'39" in de 7e ronde. Fury teisterde Wilder met een hele reeks punches, de hoek van de Amerikaan gooide de handdoek. Die protesteerde nog even, maar hij moest afdruipen. Fury heeft eindelijk wat hij wou: de WBC-titel van 's werelds beste bokser. In 2015 was hij al eens WBA-IBF-WBO-IBO-kampioen, maar die titels moest hij afgeven na zijn dopingzondes.

   

  Heel wat boksliefhebbers hopen nu op een clash tussen Fury en zijn landgenoot Anthony Joshua, de man die de 4 bovenstaande titels heeft. (leest voort onder tweet)

  Zingende Fury: "De koning is terug"

  Fury is een vat vol entertainment, dat bleek ook de voorbije dagen en gisteren weer. "De koning is teruggekeerd", schreeuwde de man die voor een van de grootste comebacks in de sportgeschiedenis zorgde. De zaal was grotendeels op zijn hand.

   

  Hij had sportieve woorden voor Wilder: "Geef hem een luide aanmoediging. Hij ging hier vanavond de strijd aan en toonde het hart van een kampioen. Hij is een krijger. Hij zal terugkeren en opnieuw kampioen zijn."

   

  Zijn felgesmaakte optreden sloot de nieuwe WBC-kampioen af met een traditionele serenade in de ring en zijn eigen versie van Don McLeans "American Pie".

   

  Wilder boog sportief  het hoofd na zijn allereerste verlies: "Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. De beste man won vanavond. Ik heb geen excuses. Mijn coach gooide de handdoek, al was ik klaar om voort te doen. Ik wou dat mijn hoek dat had toegestaan. Ik ben een krijger."

   

  "Dit is wat topboksen moet zijn: de besten moeten tegen elkaar vechten. Ook de grootsten verloren ooit en kwamen terug. Ik zal dat de volgende keer nog sterker doen."

   

  De titelkamp heeft de 2 boksers trouwens geen windeieren gelegd. Ze kregen de garantie van elk 5 miljoen dollar, maar dat zou tot 40 miljoen dollar kunnen oplopen afhankelijk van de verkoop van de pay-per-view.

  Meer foto's van de kamp: