Remco Evenepoel domineert Algarve: "Hopelijk op een dag ook in het geel in Frankrijk"

  Remco Evenepoel geniet van zijn eindzege.

  Met dag- en eindwinst in de Ronde van de Algarve staat de zegeteller van Remco Evenepoel dit seizoen op 5. Ook van de Tirreno-Adriatico maakt het supertalent nu een doel. "Ik ga mij maximaal voorbereiden, ik ben op de goede weg."

  "Ik heb super goed gereden"

  Met een tijd van 24'07" pakte Evenepoel vandaag niet alleen de dag- en eindzege in de Ronde van de Algarve, hij snoepte ook het parcoursrecord af van Geraint Thomas met amper twee seconden. "Dat is wel heel gek", zei de jonge Belg meteen na zijn dubbele triomf bij Renaat Schotte.

   

  "Vooral omdat Yves Lampaert zei dat het veel harder waaide dan vorig seizoen. Ik heb super goed gereden, ik kan niets anders zeggen. Het is ook een droom dat ik de wereldkampioen hier klop. Dat is te gek voor woorden."

   

  Evenepoel had van de tijdrit een doel gemaakt en stelde niet teleur. "Ik kende het parcours volledig uit mijn hoofd en wist welke punten ik kon gebruiken als recuperatiepunten. Voor de rest heb ik gewoon zo hard mogelijk gereden."

   

  "Mijn techniek op de tijdritfiets is heel goed en ik heb mij durven te "smijten" in de bochten. Dat zag ploegleider Tom Steels in de auto ook. Hij zei dat ik de bochten veel sneller nam dan andere jongens. De communicatie verliep bovendien perfect onderweg, het was gewoon een heel goede tijdrit."

  Ik heb super goed gereden, iets anders kan ik niet zeggen. Het is ook een droom dat ik de wereldkampioen klop. Dat is te gek voor woorden.

  "Hopelijk op een dag geel in Frankrijk"

  Een eindzege in de gele trui, hoe voelt dat? "Geweldig. Hopelijk is het een voorteken, maar er is nog een heel lange weg te gaan. Ik moet gewoon hard blijven werken en hopelijk kan ik op een dag eens in de gele trui in Frankrijk staan."


  Wat staat er nu op het programma van Evenepoel, voor hij op 11 maart start in de Tirreno-Adriatico? "Ik ga nu vooral thuis rusten en trainen en dan nog eens het parcours van de Giro-tijdrit in Boedapest verkennen."


  Is eindwinst in de Tirreno een doel? "Dat wordt afwachten. Het wordt een heel andere wedstrijd en we gaan er ook met een sprinttrein naartoe. Het zal een beetje zoals hier worden: zo weinig mogelijk tijd verliezen onderweg en dan volle bak knallen in de tijdrit. Ik ga mij maximaal voorbereiden, ik ben op de goede weg."

  Tirreno-Adriatico wordt een beetje zoals hier: onderweg zo weinig mogelijk tijd verliezen en dan volle bak knallen in de tijdrit.

  Rittenschema Ronde van Algarve
          winnaar leider
  rit 1 19/2 Portimao - Lagos (sprintetappe) 196 km Jakobsen Jakobsen
  rit 2 20/2 Sagres - Alto  da Foia (aankomst bergop) 184 km Evenepoel Evenepoel
  rit 3 21/2 Faro - Tavira (sprintetappe) 202 km Bol Evenepoel
  rit 4 22/2 Albufeira - Malhao (aankomst bergop) 170 km Lopez Evenepoel
  rit 5 23/2 Lagoa - Lagoa (tijdrit) 20,3 km Evenepoel Evenepoel