129 km/u: "Als hij fit is, is Oulare een topspits zoals Romelu Lukaku"

  Oulare was de matchwinnaar tegen Antwerp.

  Obbi Oulare zorgde gisteren voor het enige hoogtepunt in de match tussen Standard en Antwerp met een pegel van maar liefst 129 kilometer per uur. Het leverde zijn ploeg de zege op en de spits zelf werd door zijn trainer overladen met lof. "Hij heeft eindelijk de juiste mentaliteit te pakken", zei Michel Preud'homme.

  Obbi Oulare bleef in zijn interview na de match erg bescheiden. "Wij hebben geprobeerd om te voetballen en we pakken nog eens een clean sheet, dat is heel belangrijk voor ons. We slikten vaak goals na de rust en nu was het ook bijna 1-1, maar gelukkig liep Lamkel Zé vandaag naast zijn schoenen."

   

  "Mijn doelpunt? Het ging allemaal echt heel snel. Ik dacht dat er een fout gemaakt werd op Carcela, maar de bal lag daar eigenlijk perfect. Ik had niet veel tijd om na te denken. Ging die bal 129 kilometer per uur? Dat is een mooie snelheid."

  "Als hij fysiek top zou zijn, zouden we hem niet in België kunnen houden"

  Standard-trainer Michel Preud'homme strooide met bloemetjes naar zijn spits. "Als Oulare fit is, zal bondscoach Roberto Martinez ook naar hem kijken. Hij is hier al speciaal voor hem geweest."

   

  "Als hij fit is, is het een topspits zoals Romelu Lukaku. We hebben veel met hem gewerkt en hopen dat hij niet opnieuw geblesseerd raakt. Als hij fysiek top zou zijn, zouden we hem niet kunnen hebben of kunnen houden in België."

   

  "Het is ook een goeie jongen. Hij geeft alles en heeft eindelijk begrepen wat hij moet doen. Zijn mentaliteit zit goed."

  Bekijk de fenomenale pegel van Oulare: