Belgisch kampioene Vandenbulcke breekt nekwervel en is out voor onbepaalde duur

  Jesse Vandenbulcke in het ziekenhuisbed.

  Jesse Vandenbulcke (Lotto-Soudal Ladies) is in de eerste etappe van de Setmana Ciclista Valenciana ten val gekomen. De Belgische kampioene brak haar nekwervel C6 en is voor onbepaalde duur buiten strijd. "De Omloop Het Nieuwsblad komt te vroeg komende zaterdag", laat haar team weten op de clubwebsite."

  "Als jonge mama kan ik dit wel relativeren"

  "We wisten dat het een gevaarlijke finale was", zegt Vandenbulcke, die een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed op Instagram plaatste. "Daarom had ik me goed vooraan gepositioneerd. In de slotkilometers liep de weg bergaf en namen we met een klein groepje wat afstand."

   

  "Het gevaarlijkste deel was achter de rug toen. Maar 4 kilometer voor de finish schoof er toch een renster onderuit en ik kon haar niet meer ontwijken. Ik kwam ten val en raakte met mijn nek een boordsteen. Ik ben nadien nog wel tot aan de finish gereden."

   

  "Het gaat om een stabiele breuk", klinkt het op de clubwebsite. Al laat het team weten dat het moeilijk te voorspellen wordt wanneer Vandenbulcke opnieuw de competitie zal kunnen hervatten. Vrijdagochtend mocht ze alvast het ziekenhuis verlaten en vandaag vliegt ze huiswaarts.

   

  "Het is heel jammer om het seizoen zo in te zetten", voegt Vandenbulcke er nog aan toe. "Ik had in de winter erg naar dit voorjaar uitgekeken, zeker om in de Belgische driekleur te rijden. Maar als jonge mama kan ik dit wel relativeren, ik weet dat ik er weer zal staan."

  Vandenbulcke met het nieuws op Instagram

  Vandenbulcke voor de wedstrijd op het startpodium in haar driekleur