Quintana toont hoogvorm ook in Ronde van de Haut Var met aanval in slotkilometers

  Quintana (archief).

  Nairo Quintana heeft de 2e rit in de Ronde van de Haut Var (2.1) gewonnen. De Colombiaan van Arkéa-Samsic reed op de slotklim weg. Hij wordt zo ook de nieuwe leider in het klassement. Vorige week was hij ook al de beste op de Mont Ventoux in de Ronde van de Provence.

  In de tweede rit was het wachten op spektakel tot op de slotklim. De vroege vlucht werd nog voor de voet van de Col d'Eze gegrepen onder impuls van Arkéa-Samsic en dat was het signaal voor kopman Nairo Quintana om zijn aanval te plaatsen.

   

  Hij sloeg de anderen meteen knock-out. Pinot kon als laatste aanklampen, maar werd ook uit het wiel geschud. De Colombiaan kwam boven met 40 seconden voorsprong. Het sprintje voor de tweede plaats was een kolfje naar de hand van Simon Clarke.

  Uitslag rit 2
  1. Nairo Quintana (Col) in 4u44'17
  2. Simon Clarke (Aus) op 40"
  3. Lilian Calmejane (Fra)  
  4. Thibaut Pinot (Fra)  
  5. Fausto Masnada (Ita)  
  6. Nicholas Roche (Ier)  
  7. Nicolas Edet (Fra)  
  8. Sam Oomen (Ned)  
  9. Romain Bardet (Fra)  
  10. Laurens Huys  
  Stand na rit 2:
  1. Nairo Quintana (Col) in 9u38'26"
  2. Michael Storer (Aus) op 38"
  3. Simon Clarke (Aus) 40"
  4. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
  5. Lilian Calmejane (Fra)  
  6. Fausto Masnada (Ita)  
  7. Romain Bardet (Fra)  
  8. Attila Valter (Hon)  
  9. Sam Oomen (Ned)  
  10. Nicolas Edet (Fra)