Yeshaneh verbetert wereldrecord halve marathon, Kosgei komt nipt te laat

    Ababel Yeshenah gunde Brigid Kosgei de zege en het wereldrecord niet.

    Brigid Kosgei, wereldrecordhoudster op de marathon, heeft ook haar zinnen gezet op het record op de halve marathon. De Keniaanse dook in Ras al-Khaimah ook onder de recordtijd, maar werd nipt afgetroefd door de Ethiopische Ababel Yeshaneh.

    Het wereldrecord op de halve marathon van de Keniaanse Joyciline Jepkosgei mag na bijna 2,5 jaar van de tabellen worden geschrapt. In Ras al-Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten snelde de 28-jarige Ababel Yeshaneh naar een tijd van 1u04'31". Daarmee dook ze 20 seconden onder het vorige record.

     

    En ze was niet de enige. Ook Brigid Kosgei, de wereldrecordhoudster op de marathon, bleef onder het wereldrecord van Jepkosgei, maar met 1u04'49" moest ze vrede nemen met de tweede plek. In de laatste kilometer liuep Yeshaneh bij haar weg.