VIDEO: Belgian Bullets glijden naar 11e stek op WK in Altenberg

  Kelly Van Petegem (zwarte helm) is de remster van An Vannieuwenhuyse (witte helm).

  Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Kelly Van Petegem zijn als 11e geëindigd op het WK bobslee. De Belgian Bullets konden zich op de tweede dag in Altenberg (Duitsland) niet meer verbeteren. De wereldtitel ging naar het Amerikaanse duo Kaillie Humphries en Lauren Gibbs.

  De Belgian Bullets stonden na de eerste dag in Duitsland op plaats 11 en op dag 2 bleven ze daar staan. Vannieuwenhuyse en Van Petegem eindigden als 12e in de derde run (57"20) en als 10e in de vierde (57"06).

   

  Met een totaaltijd van 3'48"51 waren ze 3"02 trager dan de Amerikaanse stuurvrouw Kaillie Humphries en haar remster Lauren Gibbs. Die wonnen goud in 3'45"49 voor de Duitse Kim Kalicki en haar remster Kira Lipperheide. Het brons ging naar de Canadese Christine de Bruin en remster Kristen Bujnowski.   

   

  Voor Humphries is het haar 3e wereldtitel na 2012 en 2013. Ze won ook al twee keer olympisch goud, in 2010 en 2014. Er nemen twintig koppels deel aan het WK. Vorig jaar werden de Bullets achtste in Whistler (Canada). Toen vormde Vannieuwenhuyse een duo met Sara Aerts.

  De eerste run van de Belgen:

  De tweede run van de Belgen:

  De derde run van de Belgen:

  De vierde run van de Belgen: