Vreven moet werken met "heel veel vraagtekens": "De onzekerheid knaagt"

  Stijn Vreven.

  Sporting Lokeren beleeft moeilijke tijden. De voorzitter is wanhopig op zoek naar een nieuwe geldschieter om de club van het faillisement te houden. Hoe beleeft trainer Stijn Vreven deze periode? "Hopelijk maak ik dit maar één keer mee in mijn carrière", is zijn veelzeggende antwoord.

  Het gesprek met Stijn Vreven:

  "Spelers zitten met vraagtekens"

  Lokeren-voorzitter Louis De Vries kwam deze ochtend met het nieuws dat het "100% zeker niet failliet gaat". Coach Stijn Vreven sprak na de training met Sporza. Hoe moeilijk is het om te focussen op het sportieve? "Heel moeilijk", is hij duidelijk. "De onduidelijkheid is heel moeilijk voor de spelers en iedereen die iets met Lokeren te maken heeft."

   

  "Het is werken met heel veel vraagtekens elke dag en het is moeilijk om iedereen gemotiveerd te houden. Als het over Lokeren gaat, gaat het weinig over het sportieve tegenwoordig. Daar draait het tenslotte om, zeker voor mij."

   

  Zijn er spelers die niet meer willen spelen? "De spelers zitten met vraagtekens. De focus op de wedstrijden is een beetje verdwenen naar de achtergrond. Dat is heel jammer want we hebben een sportieve plicht te vervullen. We willen de club in de eerste plaats sportief redden."

   

  "Er zijn uiteraard twijfels geweest bij de jongens over de zakelijke kant van het verhaal. Ik respecteer hun vragen, dat is ook normaal. De onduidelijkheid knaagt. De spelers hebben beslist om met Sporta (de spelersvakbond, red) te praten en daar is veel duidelijk geworden. Achteraf heeft iedereen dan beslist om toch te spelen."

  Als het over Lokeren gaat, gaat het weinig over het sportieve tegenwoordig. Daar draait het tenslotte om, zeker voor mij.

  Stijn Vreven

  "Onderhandelaar, boekhouder, psycholoog,..."

  Hoe ervaart Vreven de hele heisa? "Ik kom hier als coach sowieso sterker uit. Hopelijk maak ik het maar één keer mee in mijn carrière. Ik ben niet alleen coach geweest de laatste tijd, maar ook onderhandelaar, boekhouder, psycholoog, noem maar op."

   

  "Dat is ook logisch, je bent er toch dagelijks mee bezig. Maar we moeten proberen positief te blijven. Nogmaals: we moeten tot aan het gaatje gaan om de club sportief te proberen redden. Met de rest zijn andere mensen bezig."

   

  "De voorzitter is duidelijk geweest dat het op dit moment moeilijk is en dat hij zoekt naar oplossingen. Wij hopen gewoon dat er snel een oplossing komt en dat we onze centen krijgen en dat we ons kunnen focussen op waar het echt om draait: voetbal."