Beerschot vindt replay een "logische uitspraak", Virton trekt naar het BAS

  Er komt voorlopig geen einde aan de chaos in 1B. Excelsior Virton stapt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport tegen de beslissing om de thuiswedstrijd tegen Beerschot (1-0) nietig te verklaren. Beerschot zelf vindt de nietigverklaring dan weer een logische beslissing.

  De wedstrijd van de 23e speeldag tussen Virton en Beerschot werd beslist door een controversieel doelpunt, dat volgens de Geschillencommissie Hoger Beroep een inbreuk was op de spelregels.

   

  Het duel in Virton werd deze middag nietig verklaard. De Pro League besliste niet veel later dat de wedstrijd op 2 maart zal worden ingehaald.

   

  Virton is het helemaal niet eens met die gang van zaken en trekt nu naar het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. "We nemen met verbazing kennis van de beslissing. Het is evident dat we naar het BAS gaan", klinkt het in een communiqué.

   

  Volgens Walter Damen, ondervoorzitter van Beerschot, is de nietigverklaring een logische uitspraak. "Wij vragen gewoon dat scheidsrechters de reglementen kennen en correct toepassen. Dat was bij deze fase niet gebeurd", zegt Damen.

   

  "Scheidsrechter Denil had een ongeldige winning goal toch toegekend. Een scheidsrechter kan toch ook geen penalty geven voor een handspel in de middencirkel."

  Ook Westerlo overweegt om nietigverklaring aan te vechten

  Omdat de nietigverklaring van de wedstrijd Virton - Beerschot ook gevolgen kan hebben voor medeleider Westerlo, tekent de club wellicht maandag evocatieberoep aan.

   

  "Dat is onze intentie, maar laat ons eerst focussen op de wedstrijd van zaterdag (tegen Virton). We hebben een termijn van 7 dagen om te beslissen. Dat geeft ons de tijd om advies in te winnen bij onze advocaten en de Pro League", zegt Westerlo-bestuurder Wim Van Hove.