Ex-bobsleester Elfje Willemsen: "Als België medailles wil winnen op het WK hebben we extra meisjes nodig"

  In het Duitse Altenberg start vandaag het WK bobslee en skeleton.  Elfje Willemsen was jarenlang de stuurvrouw van ons nationaal bobsleeteam "Belgian Bullets". Nu is ze aanwezig op het WK als coach van de Australische dames. "Eerlijk? Tijdens een wedstrijd als deze mis ik het om zelf in de bobslee te zitten", zegt Willemsen op Radio 2 Antwerpen.

  "Ik ben al ruim een jaar gestopt als bobsleester maar ben nog steeds actief in het wereldje," zegt Willemsen in "Start je dag". "Ik ben nu in Altenberg deze week als coach van het Australische vrouwelijke bobsleeteam. Ik werk in dienst van de Internationale Federatie."

   

  "Sinds vorige winter coach ik op hun vraag verschillende teams.  Dit seizoen heb ik de Australische ploeg ook al gecoacht tijdens een aantal wereldbekermanches. Je moet weten dat er amper bobsleecoaches zijn. Laat staan vrouwelijke. Dus ik ben zeer gegeerd in het wereldje."

  Er zijn amper vrouwelijke bobsleecoaches. Ik ben zeer gewild in het wereldje

  Elfje Willemsen

  Belgian Bullets?

  Hoe schat Willemsen de WK-kansen in van de Belgian Bullets? "De huidige stuurvrouw is mijn opvolgster An Vannieuwenhuyse. Zij is een getalenteerde stuurvrouw, haalt toptienplaatsen maar ze is nog redelijk jong. Om medailles te halen hebben we echt nood aan extra meisjes om een tweede Belgische bobsleeploeg te bouwen. Eén team is niet genoeg", zegt Willemsen.

   

  "Supersterke en snelle meisjes mogen zich altijd melden. We zoeken wel geen ultieme lichtgewichten. Denk eerder aan stevigere dames van 60 kg of meer. Die kunnen we trainen tot goede bobsleesters."

  Sterke snelle dames die meer dan 60 kilogram wegen, mogen zich altijd melden voor het bobsleeteam

  Elfje Willemsen

  "Duitsers zijn bobsleegek"

  Willemsen kijkt als coach van de Australiërs enorm hard uit naar dit WK in Altenberg, op de baan waar zij in 2015 zilver behaalde op de Wereldbekermanche.

   

  "De Duitsers zijn bobsleegek. Je kan het vergelijken met Vlamingen op een veldrit. Tijdens de trainingen afgelopen week waren er al meer supporters dan op sommige andere wedstrijden. Toegegeven: op zo'n moment kriebelt het en mis ik de bobslee als stuurvrouw. "