BK veldlopen wordt met een week verplaatst door het aangekondigde stormweer

  Zondag wordt er niet gelopen in het Park van Laken.

  Het BK veldlopen van komende zondag wordt uitgesteld naar het laatste weekend van de krokusvakantie. De traditionele finale van het Belgische veldloopseizoen in het Park van Laken valt in het water door de aangekondigde slechte weersomstandigheden. 

  Omdat er het komende weekend hevige rukwinden worden verwacht, besliste het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om alle parken tussen zaterdag- en zondagavond te sluiten. Dus ook dat van Laken, uitgerekend de plek waar het BK veldlopen zou doorgaan. 

   

  Twee weken geleden in Rotselaar wel nog gelopen worden in de CrossCup, ondanks storm Ciara. In het Park van Laken zijn de omstandigheden natuurlijk anders. Er staan veel meer bomen langs de kant van het parcours en daarom is het moeilijker om de veiligheid van de lopers en toeschouwers te garanderen.

   

  Het programma van nu zaterdag (Brussels kampioenschap Scholenveldloop, het CrossCup Kampioenschap korte cross Masters en het BK veldlopen Masters) wordt wel afgewerkt zoals gepland.

   

  De organisatie doet er alles aan om het zondagprogramma naar het eerstvolgende weekend te verplaatsen en dus op zaterdag 29 februari of zondag 1 maart te laten plaatsvinden. De definitieve bevestiging daarvan volgt van zodra alle betrokken diensten en instanties hun zegen hebben kunnen geven.

  Het BK is traditioneel de apotheose van het veldloopseizoen. Hanne Verbruggen was favoriete bij de vrouwen, bij de mannen kondigde zich een duel op Europees topniveau aan tussen Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi.

  In Rotselaar werd wel gelopen, ondanks storm Ciara: