• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi: "Neymar wil erg graag weer voor Barcelona voetballen"

  Lionel Messi en Neymar jr.

  Vormen Messi en Neymar binnenkort weer een duo?

  Volgens Lionel Messi kijkt Neymar er erg naar uit om opnieuw samen met hem te voetballen. "Ik zou hem ook graag weer in de ploeg hebben", vertelt de Argentijnse sterspeler van Barcelona.

  In een uitgebreid interview met de Spaanse krant Mundo Deportivo heeft Lionel Messi het nog eens over zijn goede vriend en voormalige ploegmaat Neymar jr. "Hij kijkt er erg naar uit om terug te keren", laat de topper van Barcelona weten.

   

  "Neymar is altijd een klasbak geweest, hij heeft iets anders", vindt Messi. "Hij is onvoorspelbaar, hij sleept spelers mee en maakt veel doelpunten. Neymar is een van de beste spelers ter wereld en ik zou hem erg graag weer in de ploeg hebben."

   

  Drie jaar geleden stond Neymar nog op de loonlijst van Barcelona, maar toen verhuisde hij voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. "Het is normaal dat de supporters misnoegd waren. Ik was dat ook", geeft Messi toe. "We hebben hem zelfs proberen te overtuigen om niet te vertrekken."

   

  "Maar als puntje bij paaltje komen, willen we allemaal wedstrijden winnen met de beste spelers in de ploeg. En dat is exact wat onze supporters ook willen", besluit de Argentijn.

  Het is normaal dat de supporters misnoegd waren. Ik was dat ook. We hebben Neymar zelfs nog proberen te overtuigen om niet te vertrekken.

  Lionel Messi

  Doublure voor Dembélé

  Voorlopig zal Lionel Messi Neymar niet kunnen verwelkomen in Camp Nou, Martin Braithwaite (28) wel. De Deense aanvaller maakt de overstap van de bescheiden Spaanse club Leganes en moet bij Barcelona de afwezigheid van Ousmane Dembélé opvangen.

   

  Braithwaite ondertekende een contract tot 2024. Barcelona legt 18 miljoen euro neer voor de medische joker.