• home
 • video
 • pas verschenen

  (Nog) geen witte rook in Lokeren: "Raad van Bestuur wordt nachtwerk"

  Speelt Lokeren dit weekend nog?

  De Raad van Bestuur van Sporting Lokeren heeft nog geen oplossing gevonden om de toekomst van de club te kunnen verzekeren. De club met stamnummer 282 verkeert in financiële moeilijkheden. "Of het de goede kant uitgaat, kan ik niet zeggen", laat persverantwoordelijke Guy Van den Broeck weten.

  De Raad van Bestuur van Lokeren kwam vanavond samen om naar een oplossing te zoeken voor de club. Om 9 uur zou er meer nieuws zijn, maar daar moeten de ongeruste fans niet meer op wachten. "Het wordt nachtwerk", klinkt het. 

   

  "De Raad van Bestuur is momenteel nog volop bezig. Men is telefonisch overleg aan het plegen en ook via Skype worden allerlei mensen gecontacteerd. De vergadering had niet plaats op de club. Of het de goede kant uitgaat, kan ik niet zeggen maar er wordt morgen gewoon gewerkt op Sporting Lokeren."

   

  Morgenvroeg zou er wel meer nieuws komen. Trainer Stijn Vreven blijft zijn team alleszins klaarstomen voor de match van zaterdag op Roeselare. Net na de training donderdag gaf de coach een zeer emotionele toespraak. "Ik weet ook niet of we nog spelen dit weekend. Als dat zo is dan wil ik dat iedereen zich voor meer dan 100 procent inzet en vecht voor de club. Wie niet wil spelen, mag mij dat zeggen. Ik heb daar alle begrip voor. Niemand heeft het in deze tijden gemakkelijk. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje maar als we spelen wil ik dat doen met mensen die gemotiveerd zijn."   

   

  "Dat het in de huidige omstandigheden niet leuk werken is, moet ik niemand wijsmaken. Er gaan hier de wildste geruchten rond. Wat moet je allemaal nog geloven? Ook wij tasten volledig in het duister. Maar ik blijf werken. Wat kan ik anders doen? Ik probeer mijn spelers nog steeds te motiveren, maar gemakkelijk is dat niet. Het wordt alsmaar moeilijker, zeker als je geen beloning krijgt voor je werk."