Remco Evenepoel in flashinterview: "Deze zege is voor Nikolas Maes"

  Evenepoel kon zijn tranen niet tegenhouden na de finish.

  Remco Evenepoel stond nog uit te hijgen van zijn geweldige slotkilometer in de Ronde van de Algarve, maar was toch al zo lucide om in zijn eerste reactie stil te staan bij de dingen des levens. Evenepoel droeg zijn zege op aan Nikolas Maes, die vorige week getroffen werd door een persoonlijk drama.

  "Er was onlangs slecht nieuws voor een collega-renner in het peloton", vertelde Remco Evenepoel in zijn flashinterview na zijn ritzege in de Algarve. "Nikolas Maes (Lotto-Soudal) verloor vorige week zijn zoontje."

   

  "Ik had vanochtend gezegd: als ik win, dan is deze zege voor hem. Zo is het nu ook. Ik zal mijn bloemen aan hem geven. Er zijn belangrijkere dingen in het leven. Dit is belangrijker dan mijn overwinning. Deze overwinning is voor Nikolas en zijn vrouw."

   

  Het gebaar van Evenepoel werd geapprecieerd door zijn collega-renner. "We bewonderen jouw persoonlijkheid", schreef Maes op Twitter.

  Evenepoel liet na de finish zijn tranen de vrije loop

  Evenepoel bij Renaat: "Hard gewerkt aan mijn explosiviteit en het komt er al uit"

  Ook over zijn sportieve prestatie had Evenepoel wel iets te vertellen. "Het was een hectische dag. Het ging ook redelijk hard omdat er een sterke vlucht op pad was. Op de slotklim werd het tempo ook hoog gelegd door Ineos en UAE, maar ik voelde dat ik op het einde nog iets over had. Ik heb er het maximale uitgehaald."

   

  "Ik ben blij dat het gelukt is en dat ik kan tonen wat ik in mij heb. Dit is echt wat ik wil. Het is ook een grote dankjewel voor de ploeg." Her en der werd al geopperd dat Evenepoel niet zo explosief zou zijn. "Ik heb er hard aan gewerkt en het is er al een eerste keer uitgekomen. Een fijn gevoel voor mij en mijn trainer."