Waanzin! Haaland benadert WR 60m met indrukwekkende sprint

  Haaland was amper 30 hondersten trager dan het WR indoor van Christian Coleman.

  Erling Haaland liet gisteren weer van zich spreken. Het 19-jarige voetbalfenomeen van Dortmund scoorde tweemaal in de CL-wedstrijd tegen PSG, maar ook met een andere actie liet hij de monden openvallen. In de eerste helft legde hij tijdens een sprint 60m af in amper 6,64s, een benadering van het WR op die afstand.

  Het gebeurde in minuut 16. Bij een hoekschop kopte de meeverdedigende Haaland de bal weg, waarna hij een waanzinnige sprint uit zijn benen perste. Het Noorse wonderkind vloog iedereen voorbij en was in een mum van tijd in de zestien van PSG. Zijn inspanning bleek weliswaar voor niets, want ploegmaat Sancho verkwanselde uiteindelijk de aanval.

   

  Een analist van Sky Italia onderzocht na de wedstrijd de indrukwekkende sprint van Haaland. Hij kwam tot de conclusie dat de spits een afstand van 60m aflegde in een tijd van 6,64 seconden. Dat is amper 3 tienden (!) boven het WR indoor op die afstand van Christian Coleman.

   

  Ook het Noorse record van 6,55 seconden, gelopen door Jaysuma Ndure, werd zo benaderd door Haaland. Waanzinnige cijfers voor het nog altijd maar 19-jarige fenomeen. Zien we de boomlange spits binnenkort ook op een atletiekpiste aan het werk?

  Bekijk de straffe sprint van Haaland:

  Jacopo Piotto (Sky Italia) onderzocht de sprint van de spits: