Super League breidt uit: ook Eendracht Aalst vraagt licentie aan

  Eendracht Aalst Ladies is de autoritaire leider in eerste klasse.

  Eendracht Aalst Ladies, de competitieleider in eerste nationale, gaat voluit voor een licentie voor de Super League, de hoogste competitie van het vrouwenvoetbal in ons land. Na Zulte-Waregem is Aalst de tweede ploeg die in 2020 die ambitie uitspreekt. Op dit moment spelen er slechts 6 clubs in de Super League. 

  De Eendracht Aalst Ladies spelen dit seizoen voor promotie in eerste nationale. Met succes, want de club voert al heel het seizoen de rangschikking aan. Het clubbestuur wilt hun ambities kracht bijzetten door nu werk te maken van een licentieaanvraag voor de Super League. Daarmee gaat Aalst in op de vraag van de voetbalbond, meldt de club op hun website.

   

  "Bondscoach Ives Serneels polste ons vorig jaar reeds", zegt sportief verantwoordelijke Karel Baillius. "We hielden toen de boot af, voornamelijk omdat er een enorme kloof bestond in de subsidies voor profclubs en die voor amateurclubs. Met veel beperktere middelen zouden we niet competitief geweest zijn op het hoogste niveau. Daar komt nu verandering in. De financiële steun wordt voor alle teams in de Super League gelijkgesteld."

  Super League: van 6 naar 8 teams in 2020-2021?

  De Super League is het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal. De competitie ontstond na het beëindigen van de BeNe League in 2015. Er spelen dit seizoen slechts 6 clubs op dat hoogste niveau: Anderlecht, Standard, Gent, Genk, Club Brugge en OHL. Eerder dit jaar vroeg ook Zulte-Waregem al een licentie aan voor het seizoen 2020-2021.