Man. City voelt zich slachtoffer: "Voor UEFA waren we al op voorhand schuldig"

  Geen Europees voetbal voor De Bruyne en co?

  Manchester City voelt zich slachtoffer van politieke spelletjes. Dat is de reactie van de Engelse kampioen nadat het vorige week voor 2 jaar werd uitgesloten van Europees voetbal wegens "ernstige inbreuken" op de financiële regels. "We worden beschuldigd van iets dat simpelweg niet waar is", liet directeur Ferran Soriano optekenen. 

  Volgens de UEFA heeft Manchester City, dat in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, zich de afgelopen jaren niet aan de regels wat betreft Financial Fair Play gehouden. De club van Rode Duivel Kevin De Bruyne mag daardoor 2 seizoenen niet Europees voetballen. "We worden beschuldigd van iets wat simpelweg niet waar is", vertelt de 52-jarige Spanjaard Ferran Soriano op de clubwebsite.

   

  "We hebben alle bewijzen aangeleverd, maar de onderzoekskamer van de UEFA vertrouwde meer op gestolen en uit de context gerukte e-mails. Gezien onze ervaringen lijkt het in deze zaak niet zozeer te gaan om gerechtigheid, maar om politiek. We treffen geen blaam. We hebben geen schulden en maken winst. De eigenaar heeft ook geen geld in de club gestopt dat niet op een legale manier werd aangegeven."

   

  "De financiële huishouding is volledig in orde en dat is herhaaldelijk gecontroleerd. We hebben ook wel degelijk onze medewerking verleend aan het UEFA-onderzoek. Tal van documenten waaruit onze onschuld blijkt, hebben we aangeleverd. Maar ik heb het gevoel dat voor de UEFA al van tevoren vaststond dat wij schuldig waren."     

   

  Soriano stelt de fans dan ook gerust. "We gaan er alles aan doen om te bewijzen dat de beweringen van de UEFA niet kloppen. Ons beroep bij het TAS zal over enkele dagen officieel ingediend worden. Ik hoop op een fair en snel proces. In het beste geval hebben we dit bij het begin van de zomer achter de rug."

  Ferran Soriano (rechts).