Ga naar de inhoud

Filip Joos: "Dries Mertens zal toch voor dat record gebleven zijn"

Dries Mertens heeft zijn ex-ploegmaat Marek Hamsik bijna te pakken.

Bij Napoli staat Dries Mertens op het punt om het clubrecord van topschutter Hamsik te evenaren en zelfs te verbeteren. "Het gaat hem lukken", weet Filip Joos. "En daarna vertrekt Mertens. Maar beter niet naar Juventus."

Vorig weekend maakte Dries Mertens zijn 120e doelpunt voor Napoli (in 308 wedstrijden). Vanavond tegen staartploeg Brescia kan hij het clubrecord van Marek Hamsik (121 goals in 520 matchen) evenaren of zelfs verbeteren.

 

"Iedereen gunt hem dat, het gaat hem lukken", weet onze commentator Filip Joos. "En dan is het goed dat Mertens in Napels gebleven is."

 

"Stilaan denk ik dat het record zijn drijfveer was om Napoli trouw te blijven. En het fantastische zicht op Capri elke ochtend natuurlijk ook. Dat is toch mooier dan de smog van het Ruhrgebied in Dortmund."


Op het einde van dit seizoen is Mertens een vrije speler. Joos: "Dat zal Mertens geen windeieren leggen. Het zou me verbazen als hij voor Napoli blijft voetballen."

 

"Dan zullen ze hem een mooi project moeten voorschotelen, want Napels is een prachtige stad, maar de infrastructuur is zo verouderd. Het is een wonder wat ze de voorbije jaren gepresteerd hebben in een stadion dat veel weg heeft van een vuilnisbelt."

 

Lees ook: Dries Mertens hijgt in de nek van Marek Hamsik

Stilaan denk ik dat het record zijn drijfveer is om Napoli trouw te blijven. En het fantastische zicht op Capri elke ochtend natuurlijk ook.

Filip Joos

Het record van Maradona had Dries Mertens al te pakken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maradona maakte in zijn tijd 115 doelpunten voor Napoli, Dries Mertens zit aan 120.

Napoli speelt vanavond bij staartploeg Brescia

Naar Inter? Naar Roma? Of naar Tottenham?

Volgens onze calciokenner heeft Dries Mertens de ploegen uit te kiezen. Filip Joos: "Op zijn 32e heeft hij overal aanbidders, dat is fantastisch. Bij Roma dromen ze van zijn komst, Conte wil hem bij Inter en ook Milan hoopt hem binnen te halen."


"Eén club is geen optie en dat is Juventus. Ik kan me inbeelden dat ze in Napoli altijd zullen applaudisseren voor een doelpunt van Mertens, maar niet als hij het shirt van Juventus draagt."


Of verlaat Mertens de Serie A? "Ik heb altijd aan een club in Londen gedacht", antwoordt Joos. "Bij Tottenham misschien?"

Filip Joos: "Eén club is geen optie en dat is Juventus."