WB-preses Huyck voor duel in Mechelen: "Spelers behoeden voor insinuaties"

  Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck.

  Hoogspanning in de Jupiler Pro League, waar de finish van de reguliere competitie in zicht is. KV Mechelen vecht voor Play-off I, Waasland-Beveren wil de degradatie afwenden. Beide clubs ontmoeten elkaar vanavond in een duel dat nare herinneringen oproept.

  "Prestatie tegen Club als vertrekpunt"

  "Er is een gezonde spanning, maar we hebben nog alles in onze eigen handen", vertelt Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren. De Waaslanders staan 15e in de stand en hun bonus op rode lantaarn Cercle Brugge is geslonken tot 3 punten.

   

  "Afgelopen weekend hebben we goed gepresteerd (Beveren verloor tegen Club Brugge na een goal in de slotseconden) en daar bouwen we op voort. We moeten die prestatie als vertrekpunt nemen voor de komende wedstrijden."

   

  "We geloven in de potentie van deze groep en we hebben een goed gevoel bij de komende weken. Vechten tegen de degradatie went uiteraard nooit, want het geeft altijd bijkomende druk. Maar we geloven in de goeie afloop."

  VIDEO: Waasland-Beveren kraakt pas in de 95e minuut tegen Club Brugge

  "Voetbalschandaal? We hebben die periode afgesloten"

  Uitgerekend een match in Mechelen is de eerstvolgende opdracht. "Alle wedstrijden hebben nog een belang. Ik bekijk dit als 1 van de 4 resterende matchen. Maar hoe sneller je punten pakt, hoe sneller de druk verdwijnt."

   

  Een onderonsje tussen KVM en Waasland-Beveren, dan is het voetbalschandaal altijd in de buurt. "Als club hebben we die periode duidelijk afgesloten en daar komen we het liefst niet meer op terug. Er zijn duidelijke uitspraken over geweest.

   

  "Het voetbal is nu het belangrijkst. We zullen de wedstrijd van zaterdag beleven zoals die van vorige zaterdag."

   

  "Of die affaire aan mij is blijven kleven? Als mens heb ik dat afgesloten. Ik kijk naar de toekomst. Dat is ook de enig mogelijke manier in het leven, denk ik. We kijken naar de volgende wedstrijden, niet achteruit. We halen het goeie uit het verleden en bouwen aan de toekomst."

   

  Voor hem persoonlijk moet dit toch een heel zware periode zijn geweest? "Het was een zware periode. Maar ik herhaal dat ik dat afgesloten heb. Ik heb getracht om in eer en geweten te handelen en ik wil dat ook verder doen in de volgende weken, maanden en jaren van deze club."

   

  Door het verleden zal KV Mechelen-Waasland-Beveren onder een vergrootglas bekeken worden. Bij een defensieve fout zullen er misschien insinuaties komen? "Insinuaties zijn heel makkelijk. Als je naar een wedstrijd kijkt, kun je daar 10 items uithalen waarbij je je afvraagt: "Is dat of dit normaal? Ik denk dat we daar als club gewoon niet moeten aan denken. We moeten vooruitdenken. De spelers moeten hier ook voor behoed worden. Dit is een gewone wedstrijd voor ons, een van de vier waarin we punten moeten halen. Dat is de enige opdracht."

  Dirk Huyck tijdens de zittingen van het voetbalschandaal.

  "Deze club heeft een mooie toekomst"

  In het Waasland is het alleszins onrustig. Lokeren flirt met de ondergang, Waasland-Beveren heeft ook sportieve zorgen.

   

  "Maar deze club is stabiel op financieel en organisatorisch vlak. We kennen onze plaats en onze visie. In alle transparantie willen we daar aan blijven werken. Deze club heeft een mooie toekomst", stelt Beveren-preses Dirk Huyck.

   

  Hoe kijkt hij naar de problemen bij buur Lokeren? "Iedere club die het moeilijk heeft, bewijst hoe dun de koord in deze sport is. Onze band met Lokeren is altijd heel goed geweest en ik hoop dat er een oplossing gevonden wordt. Maar wij moeten nu even aan onszelf denken."

  Het interview met Dirk Huyck:

  Hoe kijken ze bij KVM naar de wedstrijd?