Voorzitter Lokeren: "We zijn niet dood en gaan ook niet dood"

  Louis De Vries.

  Het is alarmfase rood bij Sporting Lokeren, maar de kapitein van het schip beweert zijn club nog naar een rustige haven te kunnen leiden. "Voor het einde van de week komen we met nieuws. Het ziet er goed uit", zegt voorzitter Louis De Vries.

  Lokeren heeft een cashflowprobleem. Hoeveel geld de club op korte termijn nodig heeft, daarover is het speculeren. Een bedrag tussen 1,5 en 2,5 miljoen euro wordt genoemd, maar voorzitter Louis De Vries wil in een gesprek met Radio 2 Oost-Vlaanderen niet ingaan op de grond van de zaak.

   

  "Er worden geruchten verspreid, daar worden dan her en der zaken aan toegevoegd en opeens staat het huis in brand. Ik ontken niet dat we er financieel ernstig aan toe zijn. Maar we zijn niet dood en we gaan ook niet dood. Om allerlei redenen wil ik niet meer details uit de doeken doen. Alleen dat we hard werken om alles op te lossen."

   

  "Vrijdag is geen deadline, maar voor het einde van de week komen we met nieuws. Het ziet er naar uit dat het nieuws positief zal zijn. Vele constructies zijn mogelijk, ook met medewerking van de vorige voorzitter, die van alles op de hoogte is."

  "Geen Chinees geld door het Corona-virus"

  Voorzitter Louis De Vries zocht investeerders nadat hij de club overnam van Roger Lambrecht. Geld dat De Vries zegt gevonden te hebben in China, maar het Corona-virus deelt de club volgens zijn voorzitter mogelijk de doodsteek uit.

   

  "We zijn niet het enige bedrijf in de wereld dat probleem ondervindt omdat zakelijke relaties in China hun afspraken niet kunnen nakomen. We hebben een rechtsgeldig contract met een groot Chinees bedrijf en ze hebben bevestigd dat ze dat zullen nakomen."

   

  "Er ontbreken enkel nog een aantal handtekeningen, onder meer van de overheid, maar er wordt niet meer vergaderd in China. Er had al weken een groot bedrag op onze rekening moeten staan."

   

  De fans zijn ondertussen niet opgezet over het gebrek aan communicatie. "Ik kan niet overleggen", verdedigt De Vries zich. "Ik heb niet de toelating om bedragen en de exacte situatie aan de fans te vertellen. Ik kan pas na donderdag met de fans
  praten, dan krijg ik een mandaat van de Raad van Bestuur."

  We zijn niet het enige bedrijf in de wereld dat probleem ondervindt omdat zakelijke relaties in China hun afspraken niet kunnen nakomen. We hebben een rechtsgeldig contract met een groot Chinees bedrijf.

  VIDEO: Lokeren balanceert op rand van faillissement