Gezien in ET: "Sinds Dembélé geen 17-jarige meer gezien met het lijf van Vranckx"

  Aster Vranckx (17) en Igor De Camargo (36).

  Extra Time is een programma van slaan en zalven. Bloemetjes waren er deze week voor de prestaties van youngster Aster Vranckx van KV Mechelen en voor de hele ploeg van Standard. Racing Genk en Dieumerci Mbokani scoorden minder goeie punten.

  "Bij de U19 steekt Vranckx er helemaal bovenuit"

  Arnar Vidarsson koos voor de prestatie van de 17-jarige Aster Vranckx tegen Anderlecht als zijn moment van de week. Aan de hand van enkele fases toonde Vidarsson hoe goed Vranckx had gespeeld, maar de youngster charmeerde de analist om nog een reden.

   

  "Ik heb hem niet enkel gekozen omdat hij goed gevoetbald heeft. Er zijn nog spelers van 17 die een goede match kunnen spelen. Vranckx is ook heel volwassen. Er staat een goede kop op. Ik heb hem in november zien voetballen met de U19 van de nationale ploeg tegen IJsland. Dan zie je hoe hij er bovenuit springt ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten."

   

  Mo Messoudi had ook een mooi compliment voor de KVM-speler. "Het is van Mousa Démbéle geleden dat ik een jongen van 17 jaar met zo een lichaam gezien heb. Hij speelt niet op dezelfde positie, maar hoe Vranckx zijn lichaam gebruikt en wegdraait, is klasse. Dat hij twee keer tegen Anderlecht en een keer tegen Standard is mogen starten, betekent dat trainer Wouter Vrancken in hem gelooft."

  "Standard was gisteren een echte Preud'homme-ploeg"

  Standard won op het veld van Racing Genk met 1-3 en daar mocht trainer Michel Preud'homme een pluim voor op zijn hoed steken, vonden de analisten rond de tafel. "Het was een vintage Michel Preud'homme-tactiek", zei Arnar Vidarsson.

   

  "In balverlies vingen ze Genk goed op, maar vooral in balbezit zochten ze goed de ruimtes naast de drie centrale verdedigers. Wat vooral bij een Preud'homme-ploeg hoort, is de passie, grinta en drang naar voren."

   

  "Het duo Cimirot-Bastien doet het uitstekend. Zeker Cimirot heeft enorme vooruitgang geboekt in het voetballen. Kuitenbijten deed hij al altijd", voegde Peter Vandenbempt toe. "Toen ik daar met Preud’homme over sprak, zei hij me dat ze elke dag pass- en trapoefeningen doen, gewoon basistechniek trainen. In Frankrijk vinden ze dat de normaalste zaak van de wereld, maar in België krijg je dat soms moeilijk uitgelegd."

   

  Bij Racing Genk was de driemansverdediging de Achilleshiel, vond Mo Messoudi. "Vorige week tegen Antwerp heeft dat goed uitgepakt door omstandigheden, maar als je dat vaker wil doen, moet je er goed op trainen. Het was daar duidelijk te vroeg voor."

  "Penneteau heeft naar Extra Time gekeken"

   In Antwerp tegen Charleroi miste elke ploeg een penalty. Zowel Morioka als Mbokani trapten niet goed genoeg. Zeker de poging van Mbokani kon op geen bijval rekenen. “Bölöni zei enkele weken geleden zelf al dat Mbokani een fantastische spits is als het gaat over goals maken en je ploeg laten opschuiven, maar eigenlijk heeft hij geen goede trap en is hij niet snel", zei Filip Joos.

   

  "Ik vind hem ook niet de beste penaltynemer van Antwerp. Lamkel Zé is beter dan. Penneteau heeft trouwens naar Extra Time gekeken. Hij bleef gewoon staan op de trap van Mbokani. Hoewel, Penneteau had die bal volgens mij ook nog gehad als hij naar een hoek was gedoken omdat Mbokani gewoon over de grond trapt."