Liverpool is nu al zeker van Champions League volgend seizoen

  Jürgen Klopp heeft met Liverpool nu al een ticket voor de Champions League van volgend jaar beet. Door de 0-2-nederlaag van Chelsea tegen Manchester United gisteren zijn de Reds mathematisch zeker van de kwalificatie.

  Liverpool is bezig aan een indrukwekkende reeks in de Premier League. Het speelde 1 keer gelijk en won al zijn andere wedstrijden. Die resultaten leiden tot een zeer vroege zekerheid op de Champions League van 2020-2021. 

   

  Omdat Chelsea gisteren verloor in eigen huis tegen United kan Liverpool niet lager zakken dan een vierde stek, zelfs wanneer de ploeg van Divock Origi al zijn resterende wedstrijden nog zou verliezen. 

   

  Liverpool heeft een bonus van 36 punten op nummer 5 Tottenham en 35 op Chelsea met nog 12 speeldagen te gaan. Omdat zij dit weekend nog tegen elkaar spelen, zal één van beide ploegen met mathematische zekerheid onder Liverpool eindigen.

  Vanavond trekt de Europese kampioen naar Atletico Madrid voor de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League. Die match kan u hier live volgen.