Huiszoeking bij KV Oostende naar voorzitter Frank Dierckens

  Parket: "De werking van voetbalclub KV Oostende maakt geen deel uit van het gerechtelijk onderzoek."

  De Belgische voetbalclubs blijven maar extrasportief in het nieuws komen: vanochtend viel het parket van West-Vlaanderen binnen op het oefencomplex van KV Oostende, waar de kantoren gevestigd zijn. De speurders voeren een huiszoeking uit naar voorzitter Frank Dierckens en zijn vennootschappen.

  KVO-woordvoerder Bram Keirsebilck bevestigde het nieuws aan onze redactie, maar kon niet veel meer kwijt. "Het gaat alvast niet over de club."

   

  Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, kwam wat later met een korte uitleg per mail: "Er vonden deze morgen verschillende huiszoekingen plaats in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de handelsactiviteiten van de heer Frank Dierckens en zijn vennootschappen."

   

  "De werking van voetbalclub KV Oostende maakt geen deel uit van het gerechtelijk onderzoek." Niemand mag voorlopig het gebouw waar de kantoren van KV Oostende gelegen zijn, betreden. Op vraag van het parket mag er geen bijkomend commentaar gegeven worden.

  Zakenman Dierckens nam vorig jaar KV Oostende over van Peter Callant, die op zijn beurt Marc Coucke was komen vervangen. De club aan de kust moest de tering naar de nering zetten en sloot vorig weekend een overnameakkoord met een Amerikaanse investeerdersgroep. Dierckens kan daarbij voorzitter blijven.