Victor Campenaerts rijdt bijna hele koers solo (en doet er 100 km bij)

  Victor Campenaerts (m) won voor de voormalige Namibische prof Dan Craven (l).

  Hoe zou het nog zijn met Victor Campenaerts? Goed. Op stage in Namibië heeft hij nog eens flink doorgetrokken. Campenaerts won in Afrika een wedstrijd over 100 km. 80 km reed de hardrijder solo, daarna kletste hij er nog een trainingsrit van 100 km bij.

  Wint met 8 minuten voorsprong

  Net als vorig jaar bereidt Victor Campenaerts zijn seizoen voor met een wekenlange hoogtestage in Namibië. Gisteren nam hij in het zuiden van Afrika deel aan een lokale koers over 100 kilometer.

   

  De tegenstand reed een paar niveaus lager, maar dat deerde Campenaerts niet. Hij maakte er een doorgedreven training van. 80 kilometer nam hij helemaal alleen voor zijn rekening.

   

  De werelduurrecordhouder finishte met 8 minuten voorsprong op zijn Namibische trainingsmaat en voormalige prof Dan Craven (ex-Europcar en -Israel Cycling Academy). Martin Freyer, ook een Namibiër, werd 3e.

   

  "Na die lange solo heb ik nog 100 kilometer bijgetraind", laat Campenaerts doodkalm vanuit Namibië weten.

  En schenkt prijzengeld weg aan lokale jeugd

  Voor zijn zege kreeg Victor Campenaerts een cheque van 12.000 Namibische dollar of 745 euro. "Ik heb eens flink doorgetrokken op mijn trainingsparcours en ben zeer blij dat ik deze koers gewonnen heb", reageerde de chronospecialist op het podium. 

   

  "Ik deed het niet zomaar. Dan Craven heeft me hier kennis laten maken met Physically Active Youth Namibia, een prachtig project voor de lokale jeugd. Ze helpen kinderen met school, met studeren en ze houden ze fit met fietsen. Met veel plezier doneer ik mijn prijzengeld aan de organisatie."

   

  Volgende week rijdt Campenaerts zijn eerste WorldTour-koers van het seizoen. In de UAE Tour in de Emiraten maakt hij zijn debuut voor zijn nieuw team NTT Cycling (ex-Dimension Data). Daarna trekt de werelduurrecordhouder naar Parijs-Nice.