Tiesj Benoot is al 3 weken op stage op Tenerife: "Het begint te kriebelen"

  Benoot werkt een trainingsrit af aan de zijde van Søren Kragh Andersen.

  Zoek niet naar de naam van Tiesj Benoot in de uitslagen van de voorbereidingskoersen. De 25-jarige Sunweb-Belg stoomt zich 4 weken lang op hoogte klaar voor de klassiekers. "Op de Teide kan je niks anders doen dan je focussen op wielrennen", zegt Benoot vanuit Tenerife.

  "Het aantal hoogtemeters loopt hier wel heel snel op"

  Geen storm en regen in Tenerife. Op de Teide traint Tiesj Benoot al 3 weken lang in korte broek. “Ik heb het gevoel dat ik hier harder werk dan ik in België zou doen, omdat je hier enkel gefocust bent op trainingen en herstel", vertelt Tiesj Benoot. "Als renner kan je hier ook niks anders doen dan fietsen."

   

  Benoot zag al een vloot collega’s passeren op de flanken van de Teide. “Er is hier maar 1 hotel, dus alle renners hokken samen. Van de Belgen zijn Edward Theuns, Jasper Stuyven en Laurens De Plus alweer vertrokken. Wout van Aert is hier wel nog."

   

  "Ook Roglic, Kruijswijk, Teunissen, Grøndahl Jansen, Pozzovivo en renners van Astana, Groupama en Bahrain kwam ik hier al tegen. We slaan wel eens een praatje, maar over de koers hebben we het niet zo vaak."

   

  Benoot verteert gemiddeld 750 kilometer per week in de schaduw van de slapende vulkaan. “Maar vooral het aantal hoogtemeters loopt hier snel op. Eerst was het plan om naar Zuid-Afrika op stage te gaan. Maar toen hier in het hotel op de Teide enkele plekjes vrij kwamen, heb ik niet getwijfeld. Hier overwin je veel meer hoogte tijdens trainingsritten.” 

  Zaterdag temde Benoot bijna 5.000 hoogtemeters

  "Stage voor de Ronde? Er zijn nog zoveel andere koersen"

  Greg Van Avermaet maakte enkele weken na zijn hoogtestage indruk in de koninginnenrit van de Ronde van Valencia. “Als je de Ronde van Vlaanderen wil winnen, zou het ideaal zijn om enkele weken voor de Ronde op hoogtestage te gaan", geeft Benoot toe.

   

  "Maar het programma laat zo'n hoogtestage voor de Ronde natuurlijk niet toe. Er zijn nog zoveel andere Vlaamse wedstrijden in het voorjaar.”

   

  Benoot reed nog geen enkele koers in 2020. “De laatste dagen begint het wel te kriebelen. Maar die voorbereidingskoersen zijn maar weinig van tel. Als je goed rijdt in Mallorca, wordt daar een week later niet meer over gesproken.”

   

  In de Omloop zal Benoot voor het eerst in zijn Sunweb-tenue te zien zijn. “Ik zal daar nog geen 100 procent zijn, maar ik wil voor eigen volk wel de finale kleuren." 

  Voorjaarsprogramma van Tiesj Benoot
  29/02 Omloop Het Nieuwsblad  
  07/03 Strade Bianche  
  11-17/03 Tirreno-Adriatico  
  27/03 E3 BinckBank Classic in Harelbeke  
  01/04 Dwars door Vlaanderen  
  05/04 Ronde van Vlaanderen  
  19/04 Amstel Gold Race  
  26/04 Luik-Bastenaken-Luik