Na de mistmatch: Pro League maakt werk van reglementswijziging

  De mist maakte voetballen onmogelijk op Mambourg.

  De vereniging van profclubs wil discussies zoals na de competitiewedstrijd Charleroi-KV Mechelen, die gestaakt werd door de dichte mist, in de toekomst vermijden. De Pro League werkt dan ook aan een nieuw reglement "omtrent stopzetting van wedstrijden wegens klimatologische omstandigheden".

  De match tussen Charleroi en KV Mechelen werd eind januari na 35 minuten definitief stilgelegd bij een 1-0-tussenstand. De wedstrijd werd een tweetal weken later integraal herspeeld, tot ergernis van Charleroi.

   

  Mehdi Bayat, sterke man bij Charleroi én bondsvoorzitter, drong aan op een aanpassing van de reglementen en lijkt nu zijn zin te krijgen. 

   

  Concreet zouden de bondsregels zo aangepast moeten worden, dat een ploeg in geval van overmacht bij heel barre weersomstandigheden niet sportief benadeeld mag worden als de match wordt gestaakt.

   

  Het is per slot van rekening de inschatting van de scheidsrechter geweest om de wedstrijd überhaupt van start te laten gaan, luidt de redenering.

   

  De Pro League zal verschillende reglementswijzigingen voorstellen. De finale beslissing komt de Algemene Vergadering van de Pro League (op maandag 23 maart) toe.