Ga naar de inhoud

Manchester United rouwt om Harry Gregg, overlever van de vliegramp in München

 ma 17 februari 2020 10:15
Enkele spelers van Man.Utd bij een bezoek aan het vliegveld van München een jaar na de ramp. Harry Gregg is de 3e van rechts.
Enkele spelers van Man.Utd bij een bezoek aan het vliegveld van München een jaar na de ramp. Harry Gregg is de 2e van links.

Harry Gregg is overleden. De voormalige doelman van Manchester United was één van de overlevers van de vliegramp in München, waarbij 8 spelers van United het leven lieten.

Bij de vliegtuigramp op 6 februari 1958 stierven 23 van de 44 passagiers. 

 

Harry Gregg ontpopte zich tot held door meerdere mensen uit het wrak te redden, onder wie een baby en zijn teamgenoten Bobby Charlton en Jackie Blanchflower. 

 

Voor zijn moed werd Gregg, een Noord-Ier, benoemd tot "Member of the Order of the British Empire" (MBE).

 

Gregg stond tussen 1957 en 1966 210 keer tussen de palen bij Manchester United. ManU betaalde voor hem 23.000 pond aan Doncaster Rovers, toen een recordsom voor een doelman.

 

Hij speelde 25 keer voor Noord-Ierland en werd in 1958 uitgeroepen tot beste keeper op het WK in Zweden, waar de Noord-Ieren in de kwartfinales sneuvelden.

 

Gregg werd 87 jaar. "Hij stierf vreedzaam in het ziekenhuis, omringd door zijn familie", laat de Harry Gregg Foundation weten.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.