Overleg met Lokeren-fans afgeblazen: "De zaken zijn nu duidelijk gesteld"

  De rust keert niet terug op Daknam.

  De onheilspellende berichten uit Lokeren houden aan. De rode lantaarn uit 1B doet er alles aan om de geruchten over de financiële put te ontkrachten, maar de Lokeren-aanhang voelt de bui al hangen. Het geplande overlegmoment van vanavond valt in het water, "op aanraden van de juridische dienst van de club", zo bevestigt Lokeren. 

  "Overleg gaat gezien de precaire situatie niet door"

  De supporters van Lokeren zijn hun vertrouwen al een tijdje kwijt. Donderdag 6 februari werd een overlegmoment tussen de rode lantaarn en de fans geschrapt en ook de nieuwe afspraak van vanavond wordt geannuleerd.


  Vandaag lekte uit dat Lokeren flirt met het faillissement, al ontkent de rode lantaarn met klem. "We vernamen vandaag ontgoocheld dat het met onze club de slechte richting zou uitgaan, al hadden we natuurlijk zelf ook al onze vermoedens", begint de mededeling van Dirk Bossers, die spreekt namens "de geëngageerde supporters die in overleg met het bestuur zouden gaan".

   

  "We waren al lang vragende partij tot overleg, maar dan wel een open gesprek gestoeld op wederzijds vertrouwen. Dat had normaal vanavond plaatsgevonden, maar gezien de precaire situatie zal dat niet doorgaan."

   

  De fans respecteren en bedanken trainers, spelers en omkadering, aangezien zij "ondanks de huidige situatie toch verder willen spelen". "We hebben ons naar het huidige bestuur steeds constructief opgesteld", staat er nog in de brief.

   

  "Meermaals waren er bevragingen en steeds werd gemeld dat binnen afzienbare tijd alles in orde zou komen. Ook hebben we steeds aangegeven onze contacten, kennis en andere zaken ten dienste te stellen van de club."

   

  "Het enige wat we terugvroegen was duidelijkheid, eerlijkheid en transparantie en vertrouwen. Op basis van een gebrek daaraan hebben we dan ook een eerste overleg afgeblazen. Nochtans zijn er genoeg voorbeelden waar supportersparticipatie wel werkt."

  "Laat de eeuwigheid deugddoend werken voor de mensen die over onze club de volgende dagen zullen beslissen"

  Ook de nieuwe gespreksdatum valt dus in het water na het nieuws van vanmiddag. "Belangrijker misschien nu is dat er duidelijkheid is, ondanks de mindere vooruitzichten. Misschien geen leuke, maar de zaken zijn duidelijk gesteld."

   

  "In de politiek is een week een eeuwigheid, dus laat die eeuwigheid deugddoend werken voor de mensen die over onze club de volgende dagen gaan beslissen. Wij als supporters kunnen enkel maar aangeven dat we de mensen die de club willen laten verder bestaan en daar de nodige inspanningen voor willen leveren, ten volle steunen."

   

  "In alle discretie de volgende dagen en mocht de doorstart er effectief komen, dan willen
  wij hieraan graag meewerken. Wij blijven hopen dat onze club zich lokaal mag blijven verankeren op een deftig niveau en met de nodige aandacht voor het sterk jeugdproject dat Sporting Lokeren toch wel heeft."