Lionel Messi en Lewis Hamilton delen "de Oscar van de Sport"

  Lewis Hamilton ontvangt zijn trofee.

  Voetballer Lionel Messi en F1-rijder Lewis Hamilton zijn uitgeroepen tot winnaars van de Laureus Award voor Sportman van het Jaar. De Argentijn van FC Barcelona en de Brit van Mercedes kregen evenveel stemmen achter hun naam. Bij de vrouwen triomfeerde Simone Biles net als vorig jaar.

  Lewis Hamilton kreeg maandagavond op het gala in de Berlijnse Verti Music Hall de prijs uit handen van voormalig voetbalcoach Arsène Wenger.

   

  "Het is ongelooflijk dat mijn naam in het rijtje komt van al die legendes die deze award voor mij hebben gewonnen", zei de 35-jarige Brit. "Velen van hen hebben me geïnspireerd." Messi (32) was niet naar Berlijn afgezakt, hij uitte zijn dank in een video. Hij is de eerste voetballer én ploegspeler op de erelijst.

   

  Messi en Hamilton volgen op de erelijst tennisser Novak Djokovic op. De andere genomineerden bij de mannen waren tennisser Rafael Nadal, marathonloper Eliud Kipchoge, MotoGP-rijder Marc Marquez en golfer Tiger Woods.   

   

  Bij de vrouwen volgde Simone Biles (22) zichzelf op. De Amerikaanse gymnaste heeft haar teller met WK-medailles vorig jaar op 25 plakken gezet. Ze wordt na 2017 en 2019 voor de derde keer in de bloemetjes gezet.

   

  De Laureus World Sports Awards worden ook wel beschouwd als de Oscars van de Sport. De laureaten van de Laureus Awards worden gekozen door een jury van sportpersoonlijkheden als Martina Navratilova, Franz Beckenbauer, Boris Becker, Sebastian Coe en Alberto Tomba.

  De winnaars op een rijtje:

  • Sportman van het Jaar: Lewis Hamilton (GBr/F1) en Lionel Messi (Arg/voetbal)
  • Sportvrouw van het Jaar: Simone Biles (VS/gymnastiek)
  • Team van het Jaar: Rugbyploeg Zuid-Afrika (ZAf/rugby)
  • Doorbraak van het Jaar: Egan Bernal (Col/wielrennen)
  • Comeback van het Jaar: Sophia Flörsch (Dui/autosport)
  • Paralympiër van het Jaar: Oksana Masters (VS/langlaufen)
  • Actiesporter van het Jaar: Chloe Kim (VS/snowboard)
  • Lifetime Achievement Award: Dirk Nowitzki (Dui/basketbal)
  • Uitzonderlijke prestatie: Spaanse basketbalfederatie