Kim Clijsters na comeback: "Voortbouwen op gevoel van tweede set"

  Kim Clijsters wil het gevoel van set 2 vasthouden.

  De kop is eraf voor Kim Clijsters, die haar comebackmatch op het WTA-circuit verloor, maar bijwijlen wel haar onmiskenbare klasse demonstreerde. "Dat de verwachtingen nu gestegen zijn? Niet erg, mijn verwachtingen zijn ook hoog", sprak een strijdvaardige Clijsters na afloop.

  Na een wisselvallige eerste set waarin het zoeken was, zagen we in de tweede set tegen Garbiñe Muguruza hoe Kim Clijsters haar draai steeds beter leek te vinden. "In de 1e set had ik al het gevoel dat ik er niet ver vanaf zat", zegt Clijsters. "In set 2 heb ik me goed herpakt en ben ik blijven knokken, want je weet nooit of zij gaat twijfelen."

   

  "Ik ben wel teleurgesteld dat ik er geen 3e set kon uithalen, maar over de 2e set ben ik wel tevreden. Dat niveau had ik op training nog niet gehaald. Bij momenten had ik echt het gevoel dat ik goed aan het spelen was zonder dat ik hoefde na te denken. Ik kon vrijer tennissen en dat was een leuk gevoel. Daarop moet ik nu voortbouwen."

  De kinesist had gezegd dat ik nog niet naar de bal mocht glijden, maar dat is gewoon een automatisme bij mij.

  Kim Clijsters

  Clijsters gleed ook al enkele keren in haar gekende stijl naar een bal toe. "Sam (haar kinesist, red) had gezegd dat ik dat nog niet mocht doen (lacht). Maar dat is gewoon een automatisme, ik denk daar niet bij na. Na die eerste dacht ik: "Het gaat nog". Maar ik mag er geen gewoonte van maken, al helpt het soms wel om een bal nog terug te brengen."

   

  "Op dit moment voel ik me goed na mijn eerste wedstrijd. Ik heb net een ijsbad genomen en ik ga nog mijn herstel voortzetten zoals gewoonlijk. We zullen morgen zien hoe mijn knieën en heupen aanvoelen."

  Kim Clijsters haalt op haar gekende manier nog net een bal terug.

  "Ik leg mijn verwachtingen ook hoog"

  Wat neemt Clijsters mee naar haar volgende afspraak in Monterrey? "Het positieve is dat ik me weer in de wedstrijd kon knokken in de 2e set. Op dat moment had ik het goeie gevoel op de baan. Dat niveau moet ik nu proberen van begin tot einde uit te voeren. Daar gaan we nu op training weer aan werken", klinkt het.

   

  "Wanneer ik dit niveau een hele match kan vasthouden, weet ik niet. Ik heb geduld. Ik blijf werken en vechten en dan zien we wel."

   

  "Dat de verwachtingen nu gestegen zijn? Dat vind ik niet erg. Wat er rondom mij gebeurt, kan ik toch niet controleren. Daar steek ik geen energie in. Ik leg mijn verwachtingen zelf ook hoog trouwens."