Johan Cruijff-fans krijgen deels hun zin: EA verhoogt rating in FIFA 20

  Voor velen is de update nog steeds niet goed genoeg.

  EA Sports, de ontwikkelaar van het voetbalspel FIFA, heeft enkele spelers een winterupdate gegeven. Eentje daarvan is Johan Cruijff, die van 94 naar 96 stijgt. Al is dat voor de Nederlandse lobby nog altijd niet genoeg.

  Een petitie voor Johan Cruijff zet druk op EA Sports

  Ratings in FIFA zijn elk seizoen voer voor discussie bij fans van het voetbalspel. Maar onlangs kwam er een sterke lobby vanuit Nederland over het cijfer van Johan Cruijff. Hij wordt er door velen beschouwd als een van de beste voetballers in de geschiedenis.

   

  De Nederlandse ex-esporter Koen Weijland zei daarover: "Cruijff wordt altijd in één adem genoemd met Pelé en Diego Maradona, maar in FIFA 19 hadden zij respectievelijk 98 en 97 als rating. Cruijff kreeg maar 94, een veel te groot gat."

   

  Nog voor de release van FIFA 20 lanceerde hij een petitie om Cruijff een hogere rating te bezorgen. Die petitie loopt nog altijd en zit nu aan bijna 42.000 handtekeningen.

  "Cruijff zou ook 99 moeten krijgen"

  Die actie is blijkbaar niet in dovemansoren gevallen, want EA Sports heeft Cruijff nu een hogere rating van 96 gegeven. Al zal de aanpassing niet veel veranderingen met zich meebrengen. Zo werd de "Prime Icon Moments"-kaart van Cruijff aangepast, niet zijn basiskaartje. 


  En niet alleen Cruijff, maar ook 49 andere spelers kregen zo'n een update. Zo is Diego Maradona van 97 naar 99 gegaan. Verder heeft de Braziliaanse oud-spits Ronaldo een 97 gekregen, nog altijd hoger dan Cruijff dus. En met 99 heeft Pelé nog altijd een kleine voorsprong op Cruijff. Tot slot moet de Nederlandse legende nog 1 iemand voor zich dulden: Zinédine Zidane kreeg een Prime Icon Moments-kaart van 97.


  Het Twitter-account van Cruijff, dat met een half miljoen volgers zijn nalatenschap in stand houdt, lijkt niet onverdeeld positief. “Jullie gedachten?”, was de vraag op Twitter. Het merendeel antwoordde met “te laag”. “Ook Cruijff zou 99 moeten krijgen”, klinkt het.