AA Gent sluit zich toch aan bij collectieve verkoop van mediarechten

  AA Gent sluit zich aan bij de collectieve verkoop van de mediarechten van de voetbalclubs van 1A en 1B. "We zijn ervan overtuigd dat solidariteit noodzakelijk is", laat de club weten.

  AA Gent ging vorige week niet akkoord met de verkoop van de mediarechten aan Eleven Sports. Maar de club heeft inmiddels overlegd met zowel Eleven als de Pro League en gaat nu toch akkoord. Daarmee is Antwerp de enige overgebleven dwarsligger. In Antwerpen vinden ze dat ze recht hebben op meer centen.

   

  "De vandaag gevoerde besprekingen waren positief en verhelderend. Bovendien heeft de voorzitter van de Pro League zich geëngageerd om het proces verder kort op te volgen en beschikbaar te blijven voor eventuele vragen van de clubs", laat AA Gent weten in een mededeling.

   

  "Om elk misverstand in de perceptie uit te sluiten wenst  KAA Gent te beklemtonen dat zij zich bij het collectief aansluit hoofdzakelijk vanuit de overtuiging dat onderlinge solidariteit nodig en noodzakelijk is. Deze beslissing tot participatie aan de solidariteit maakt deel uit van het DNA van de club."