Stijn Desmet glijdt naar 1e wereldbekermedaille: "Een hele opluchting"

  Het is voor Stijn Desmet zijn 1e medaille op een wereldbeker.

  Shorttracker Stijn Desmet heeft zijn eerste wereldbekermedaille veroverd. De 21-jarige Desmet moest op de 500 meter in Dordrecht alleen de Zuid-Koreaan Lee June Seo voor laten gaan. Op de streep verwees hij de Kazach Abzal Azggalijev naar de derde plaats.

  Desmet had met enige moeite de halve eindstrijd gehaald en in de volgende race wees een fotofinish uit dat niet de Rus Konstantin Ivlijev maar hij een plek in de A-finale had verdiend. Maar een keer in die finale oogste Desmet dus meteen. Hij werd tweede in 41"388.  

   

  De prijs was voor Desmet niet helemaal verrassend. "Het is een hele opluchting. Ik had er dit jaar een beetje op gerekend. Het is mijn eerste echte finale van het seizoen en direct een medaille."     

   

  De eerste ereprijs op dit niveau is een grote stap voor de schaatser van Ice Racing Team Antarctica. In het eindklassement voor de wereldbeker werd Desmet twaalfde.

  De zilveren finish van Stijn Desmet