VIDEO: Porto-spits Marega pikt racisme niet en stapt verontwaardigd van het veld

  Moussa Marega speelde tussen 2016 en 2017 een jaartje op uitleenbasis bij Vitoria Guimaraes.

  Ook het Portugese voetbal heeft zijn racistisch incident: Porto-spits Moussa Marega werd in het competitieduel tegen Vitoria Guimaraes racistisch aangepakt na zijn doelpunt. De Malinese aanvaller was niet meer te houden en verliet het veld.

  Moussa Marega (28) nam rond het uur de 1-2 van Porto voor zijn rekening op het veld van Vitoria Guimaraes. De Malinese spits, nota bene een ex-speler van Guimaraes, werd meteen op de korrel genomen door het thuispubliek.

   

  Er werd een stoeltje naar het hoofd van Marega geslingerd, die het projectiel gebruikte om zijn doelpunt te vieren. Marega kwam daarop in het boekje van de ref terecht, maar de spits bleef op de radar van de thuisfans staan.

   

  Marega was de racistische spreekkoren na tien minuten beu en stapte van het veld. Zijn ploegmaats probeerden nog minutenlang op hem in te praten, maar Marega hield voet bij stuk. Porto won de match uiteindelijk met 1-2.

  Marega haalt op Instagram nog eens stevig uit naar de toeschouwers en valt ook de arbitrage aan: "Jullie hebben me niet verdedigd, maar jullie geven me een kaart omdat ik mijn huidskleur verdedig"