Veel kijkplezier! Derrick Jones Jr wint hoogstaande en controversiële Dunk Contest

  Derrick Jones Jr klopt Aaron Gordon na een hoogstaande Slam Dunk Contest. Niet iedereen ging echter akkoord.

  Miami Heat-speler Derrick Jones Jr is de beste dunker van het All Star-weekend in Chicago. Deze editie van de Slam Dunk Contest werd beschouwd als een van de beste uit de NBA-geschiedenis, maar de finale tegen Aaron Gordon (Orlando Magic) eindigde op een controversiële noot.

  Alle 10 dunks van de contest met een perfecte 50-score:

  Finalisten Gordon en Jones Jr tonen ongeziene dunks

  Vanaf de eerste ronde was het niveau heel hoog, met de 2 finalisten als exponent, die dunks uitvoerden die nooit eerder vertoond waren in deze context. De 2 andere deelnemers, Dwight Howard (LA Lakers) en Pat Connaughton (Milwaukee Bucks), werden snel overklast.

   

  Aaron Gordon zette 5 dunks op een rij van 50 punten neer, de maximumscore, waarvan 3 in de finale. Dat was een primeur voor het Slam Dunk Contest. Jones Jr was niet onder de indruk en antwoordde ook met een perfecte dunk. De twee maakten er een intens finaleduel van, dat de historische contests van 1988, 2000 en 2016 kon evenaren.

   

  De twee protagonisten gingen heel hoog, sprongen over 2 personen of over eentje met de hulp van het bord, niets leek ze te scheiden. Na allebei twee perfecte 50-dunks in de finale moest een Dunk-Off de beslissing brengen. Bij de eerste poging was het weer 50-50.

   

  Bij de tweede sprong Gordon over Celtic-reus Tacko Fall (2,26m) en legde de bal daarbij in het netje. Jones maakte een molen met een sprong van juist achter de vrijworplijn. De jury beoordeelde de sprongen met 48-47 in het nadeel van Gordon. "Diefstal", reageerde consultant Kenny Smith van zender TNT, dat het evenement uitzond in de VS. Hij herinnerde eraan dat Gordon in 2016 ook al eens op een controversiële manier verloor.

  Alle dunks van winnaar Derrick Jones Jr:

  Alle dunks van runner-up Aaron Gordon:

  Nog wat slowmotionbeelden:

  NBA All Star Game MVP Award wordt Kobe Bryant MVP Award

  NBA-commissaris Adam Silver maakte gisteren ook bekend dat de NBA All Star Game MVP Award voortaan de Kobe Bryant MVP Award zal heten. En dit natuurlijk als eerbetoon voor de in januari dramatisch overleden legendarische basketballer.

   

  Kobe Bryant was 18 keer geselecteerd voor het All Star Game, 4 keer won hij de All Star MVP, een gedeeld record. Vanavond zal de Kobe Bryant MVP Award voor het eerst uitgereikt worden aan de meest waardevolle speler van de All Star Game in Chicago.

   

  Bryant maakte zijn ASG-debuut in 1998 op 19-jarige leeftijd, de jongste speler ooit in een All Star Game. Zijn 18 selecties zijn net niet het record, enkel Kareem Abdul-Jabbar telt er 19.