Bertens zegt af voor Dubai, dus begint Kim Clijsters tegen Muguruza

  Welke verrassingen krijgen we deze week nog?

  Kim Clijsters zal haar 1e wedstrijd van haar comeback dan toch niet tegen Kiki Bertens spelen. De Nederlandse (WTA-8) speelt de finale in Sint-Petersburg en laat daarom Dubai schieten. Garbine Muguruza neemt de plaats van Bertens in. De Spaanse is de nummer 16 van de wereld en speelde op de Australian Open de finale.

  Kim Clijsters traint voor haar comeback in Dubai

  Bertens zegt af omdat ze in Sint-Petersburg de finale speelt

  Het forfait van Bertens, 6e reekshoofd in Dubai, gooit de draw lichtjes om. Omdat Muguruza, die net als Clijsters met een wildcard meedoet in het sterk bezette toernooi, het eerste niet-reekshoofd was, neemt de Spaanse de plaats in van het reekshoofd dat afzegt.

   

  Muguruza was eerst uitgeloot tegen Elina Svitolina (WTA-4). Die krijgt nu een qualifier of lucky loser tegenover zich.

   

  Muguruza wordt toch een ander paar mouwen voor Clijsters. De 26-jarige Spaanse, 10 jaar jonger dan Clijsters, is een voormalige nummer 1 van de wereld. Ze won Roland Garros in 2016 en Wimbledon in 2017 en lijkt na 2 mindere seizoenen (ze sloot 2019 af als WTA-36) de draad weer helemaal opgepikt te hebben.

   

  Ze begon het jaar met een halve finale in Shenzhen (Chn) en ging er in Hobart (Aus) in de kwartfinale uit. Maar dat was maar een opwarmertje voor Melbourne, waar ze op weg naar de finale Svitolina, Bertens (!) en Halep (WTA-2) versloeg. Alleen de verrassende Sofia Kenin, toen WTA-15, was in de finale te sterk.(draw in tweet onder foto)

  Clijsters-Bertens was voor dinsdag gepland, omdat Bertens nog in Rusland zit. Maar Clijsters-Muguruza wordt op maandag gespeeld. Ze beginnen er rond 16u Belgische tijd (19u lokaal) aan.

  Garbine Muruguza.