Antwerp Giants-duo haakt geblesseerd af voor Belgian Lions

  Hans Vanwijn past voor de Belgian Lions met een rugblessure.

  Hans Vanwijn past voor de Belgian Lions met een rugblessure.

  Antwerp-spelers Vrenz Bleijenbergh en Hans Vanwijn moeten verstek laten gaan voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Litouwen en Denemarken. Het Giants-duo kampt met blessures.

  Bondscoach Dario Gjergja maakte deze week zijn selectie bekend voor de eerste twee wedstrijden in de voorronde van het EK 2021. Van dat lijstje moet hij nu twee namen schrappen, want Vrenz Bleijenbergh en Hans Vanwijn haken geblesseerd af. Bleijenbergh heeft een heupblessure, Vanwijn sukkelt met zijn rug.

   

  In de selectie worden ze vervangen door Simon Buysse (Oostende) en Leander Dedroog (Limburg United). De Belgian Lions konden ook al geen beroep doen op Jean Salumu (achillespees) en Sam Van Rossom (spierscheuring) en evenmin op Ismaël Bako, die met Lyon EuroLeague-verplichtingen heeft.