Kim Clijsters opent haar 3e carrière tegen Kiki Bertens in Dubai

  Kim Clijsters zal volgende week in Dubai haar eerste match in meer dan 7 jaar tennissen.

  Er is vanochtend vroeg geloot voor het WTA-toernooi van Dubai en Kim Clijsters zal bij haar felbesproken comeback meteen Nederlands kunnen praten op de tennisbaan: noorderbuur Kiki Bertens kwam uit de bus, de nummer 8 van de wereld.

  Clijsters, die eind 2012 een 2e keer haar racket aan de haak hing, zit in dezelfde tabelhelft als Elise Mertens (WTA-19), die de Chinese Qiang Wang (WTA-27) tegenover zich krijgt. Ook Simona Halep (WTA-2), Elina Svitolina (WTA-4) en Garbine Muguruza (WTA-16) zitten in haar tabelhelft.

   

  De loting valt al bij al mee voor Clijsters, die met een wildcard deelneemt: ze had natuurlijk een lager geplaatste speelster kunnen loten in het veld van 32, maar Dubai is een toptoernooi met een topbezetting. Liefst 6 top 10-speelsters zijn er aanwezig met Halep, Pliskova, Svitolina, Bencic, Kenin en Bertens. Met die laatste loot de 36-jarige Belgische de laagst geplaatste uit de top 10. De Nederlandse is 8 jaar jonger en het zesde reekshoofd.

   

  Bertens won in haar carrière 9 WTA-titels, haar beste grandslamprestatie was een halve finale in Roland Garros in 2016. Haar hoogste notering is WTA-4 in mei 2019. Ze won vorig jaar de toernooien van Madrid en Sint-Petersburg. Op de Australian Open vorige maand haalde ze de 4e ronde. 

   

  Voor Clijsters is het de eerste keer in de 20-jarige geschiedenis van het toernooi dat ze deelneemt. Met Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure proberen nog 3 Belgische vrouwen zich te plaatsen langs de kwalificaties.

  De hoofdtabel: