Pro League-voorzitter: "Nog eens standpunten uitgewisseld met Antwerp"

  Het zijn drukke dagen voor Peter Croonen.

  De vereniging van Belgische profclubs zoekt naar oplossingen om Antwerp en AA Gent over de streep te trekken in het verhaal van Eleven Sports. "Er is nog een weg af te leggen", reageert ProLeague-voorzitter Peter Croonen die gisteravond te gast was bij Antwerp.

  De Pro League heeft een lucratief bod van Eleven Sports aanvaard om de komende jaren het Belgische voetbal (100 miljoen euro per seizoen voor de Jupiler Pro League) uit te zenden. Maar Antwerp en AA Gent stappen voorlopig niet mee in het verhaal.

   

  Gisteravond zat voorzitter Peter Croonen met zijn collega's van Racing Genk in de tribunes van Antwerp. "Er zijn informele contacten geweest", vertelt hij aan Sporza.

   

  "Uiteraard heb ik met mensen van Antwerp gesproken. We hebben onze standpunten uitgewisseld en het is duidelijk dat er nog een weg af te leggen is."

   

  "Het blijft wel nog altijd de bedoeling om met 24 profclubs in het verhaal te stappen", stipt Croonen aan. "Daar hebben we nog even tijd voor."

  De camerateams van Eleven Sports zijn voorlopig niet welkom in het Bosuilstadion van Antwerp.

  Meer over de competitiematch Antwerp - Racing Genk:

  "Voetbalzender met matchen en kijk achter de schermen"

  De Pro League heeft het aanbod van Eleven boven dat van Proximus en Telenet verkozen. De Britse sportzender heeft de profclubs een Belgisch voetbalkanaal beloofd.

   

  "Met een constante programmering", legt Peter Croonen uit. "Je zal er niet alleen wedstrijden zien, je krijgt er ook een kijk achter de schermen. Die kijk kan door Eleven voor de clubs gemaakt worden."

   

  "Op die manier biedt Eleven een andere benadering en aanpak dan vandaag het geval is. Naast het puur sportieve willen we onze mediawaarde ook elders tonen. Al was het maar om zieltjes te winnen voor ons voetbal."

  Eleven een andere benadering en aanpak dan vandaag het geval is.

  Peter Croonen