Clement verwacht geen klinkende zege: "Dat krijg je niet zomaar op bestelling"

  Philippe Clement neemt het op tegen zijn ex-ploeg Waasland-Beveren.

  Club Brugge zit even in een periode waar het allemaal net wat lastiger verloopt, maar krijgt met Waasland-Beveren een voorspeld hapje op het bord. Of het ook zo makkelijk zal worden, daar is coach Philippe Clement nog niet zo zeker van. "Nog eens tijd om uit te pakken? Dat krijg je niet zomaar op bestelling", klinkt het. 

  "Voor de jongens van Waasland-Beveren wordt dit de match van het seizoen"

  Met 9 punten bonus heeft Club Brugge nog steeds een mooie kloof op eerste achtervolger KAA Gent. Maar de Brugse motor sputterde de afgelopen weken af en toe met onder meer een gelijkspel tegen KV Kortrijk en Standard. Tijd voor nog eens een klinkende zege?

   

  "Dat zijn geen zaken die je zomaar op bestelling kan krijgen", vertelt Philippe Clement op zijn persconferentiedaags voor de partij tegen Waasland-Beveren. "Het wordt een heel gevaarlijke match. Waarom? Omdat we uit een periode komen met veel topmatchen en veel spanning. Veel lastige verplaatsingen met Anderlecht, Kortrijk en Charleroi. Dan de beker tegen Zulte en een moeilijke thuismatch tegen Antwerp.'

   

  "Nu heb je dan een match tegen Waasland-Beveren waarvan iedereen denkt dat het makkelijk wordt. Maar je mag niet vergeten dat we vorig seizoen verloren tegen hen. Ze zijn ook supergemotiveerd, ik ken ze heel goed. Voor de spelers van Waasland-Beveren wordt de match tegen Club de belangrijkste match van het seizoen, of toch één van de."

   

  Veel ruimte zullen de Bruggelingen waarschijnlijk niet krijgen zaterdag."Open voetbal is uiteraard leuker dan man-op-man spelen", zegt Clement. "We hebben dat de vorige weken gekend, met moeilijke wedstrijden, waarin we wel beter waren, maar dat beetje geluk misten om de match naar ons te trekken."

  Voor de spelers van Waasland-Beveren wordt de match tegen Club de belangrijkste match van het seizoen, of toch één van de.

  Philippe Clement

  "Diagne? Hij traint apart"

  Met Emmanuel Dennis, die weer terugkeert uit schorsing, heeft Clement weer een extra troef voorin. "Maar ik verwacht niet enkel van Dennis een goede vorm", klinkt het. "Iedereen heeft open kansen. Wie zich toont op training en tijdens de match, die speelt. Of je nu 18 jaar bent of 38, ik denk dat Charles De Ketelaere hier het grootste voorbeeld van is."

   

  Niet enkel Dennis keert terug, ook Mbaye Diagne is opnieuw in Brugge, met een gepersonaliseerde haardos. Maar coach Clement lijkt ook op Valentijnsdag niet onder de indruk door het charmeoffensief. "Diagne traint apart, ik ga vooral spreken over de jongens die bij ons aan het trainen zijn."

   

  Is de deur dan definitief dicht voor Diagne bij Club? "De deur is op dit moment dicht, ja. En ginder boven is ze open", grapt Clement de vraag simpel weg. "Ik ben er niet mee bezig nu."

  Mbaye Diagne en zijn blauw-zwarte haardos.