Anderlecht-coach Vercauteren: "Play-off I weg na verlies in Mechelen? Kan niet zo goed tellen"

  Mechelen ontvangt Anderlecht op de 26ste speeldag.

  RSC Anderlecht trekt morgen naar KV Mechelen. Voor beide ploegen is het een cruciaal duel in de strijd om Play-off I. Op de persconferentie sprak trainer Franky Vercauteren onder meer over zijn Mechels verleden: "Het publiek is er fantastisch en kwaliteit zal aanwezig zijn. We zullen met het mes tussen de tanden moeten spelen."

  "Mechelen was het begin van mijn carrière. Ik werd er voor het eerst jeugdverantwoordelijke en ben later teruggekeerd als trainer om ze te redden. Dat blijven heel mooie herinneringen", vertelde Vercauteren.

   

  "Het publiek is fantastisch, er hangt een heel speciale sfeer. Tegen Anderlecht willen ze allemaal ook iets meer. We kunnen onze spelers alleen maar verwittigen. We zullen met het mes tussen de tanden moeten spelen."

   

  Vercauteren benadrukte ook meermaals dat RSCA de laatste 5 matchen enkel op zichzelf zal focussen: "We moeten rekenen op puntenverlies van de rest, net daarom moeten we eerst onze eigen punten pakken. Ik kijk niet naar de rest."

   

  Op de vraag of Anderlecht Play-off I vaarwel mag zwaaien na verlies tegen Mechelen, antwoordt de trainer dan ook dubieus: "Dat weet ik niet, ik kan niet goed tellen. Ik heb geen glazen bol, mathematisch is het dan alleszins nog mogelijk. We moeten enkel naar PO II kijken als het zover is. Zolang dat niet het geval is, gaan we voor de top 6."

  Nieuwkomer Joveljic in de spits

  Frank Vercauteren sprak ook nog over de nieuwe aanwinst Devan Joveljic. De spits mag door het wegvallen van Kemar Roofe en Antoine Colassin meteen zijn kans grijpen. Vercauteren leek gerust in zijn keuze voor de Serviër. 

   

  "Zijn conditie is prima. Misschien zal zijn intensiteit wel verminderen doorheen de match omdat hij lang niet meer gespeeld heeft, maar goed. We hebben ook niet veel keuze."

   

  "En hij is een geboren goalgetter. Hij kent maar één ding voor het doel en geeft niks meer af. Dat zijn de echte."

  Devan Joveljic op de training