Olympisch roeier Hamish Bond wordt opnieuw Nieuw-Zeelands tijdritkampioen

  Bond op het wereldkampioenschap tijdrijden in 2017.

  Hamish Bond heeft het Nieuw-Zeelandse kampioenschap tijdrijden in Cambridge gewonnen. De tweevoudige olympische roeikampioen reed 15 seconden sneller dan George Bennett (Jumbo-Visma). Dylan Kennett is derde.

  De 34-jarige Bond legde de 39 km af in 46'53", met een gemiddelde van 49,91 kilometer per uur. De Nieuw-Zeelander wint het kampioenschap voor de tweede keer, na een eerdere titel in 2018.

   

  Voor zijn wielercarrière gooide Bond hoge ogen op de Olympische Spelen en WK's als roeier. In Londen en Rio schopte hij het samen met Eric Murray tot olympisch kampioen. Hij heeft ook 8 wereldtitels op zijn erelijst.

   

  Sinds 2017 concentreert Bond zich voluit op het fietsen. Met succes: een jaar later leverde dat al een eerste nationale titel in het tijdrijden op. Vorig jaar werd hij tweede na Patrick Bevin.

  Opmerkelijk: Bond kroop dit jaar enkel voor het nationaal kampioenschap terug op zijn tijdrietfiets. Sinds vorig jarig keerde de Nieuw-Zeelander terug naar de roeiboot, met de Olympische Spelen in Tokio in het achterhoofd.

  Bond en Murray behalen goud in de twee zonder stuurman in Rio.