Pelé reageert op zorgwekkende berichten: "Het gaat goed met mij"

  Pelé onderging een heupoperatie.

  Nadat zijn zoon de alarmklok had geluid over de gezondheidstoestand van Pelé, heeft de voetballegende zijn fans gerustgesteld. "Ik ben niet bang. Ik zal mijn 80e verjaardag vieren", schrijft de Braziliaan.

  Pelés zoon Edinho had maandag in een interview gezegd dat zijn vader met lichamelijke en psychische problemen kampte. Na een heupoperatie is de Braziliaanse stervoetballer van weleer een stuk minder mobiel en dat zou zwaar op hem wegen. 

   

  "Hij is er wat depressief door", zei Pelés zoon. "Hij wil niet meer buitenkomen en doet bijna niets meer."

   

  Maar in een schriftelijke verklaring heeft Pelé die zorgwekkende berichtgeving wat gecounterd. "Het gaat goed met mij. Ik zal dit jaar mijn 80e verjaardag vieren. Ik heb goede dagen en andere waarop het niet zo goed gaat. Maar dat is normaal voor mensen van mijn leeftijd."

   

  "Ik heb geen angst, ben vastberaden en heb vertrouwen in mezelf", besluit de 79-jarige Braziliaan.