• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Klopp wil nog geen beslissing nemen inzake deelname aan Spelen van Salah

  Jürgen Klopp & Mo Salah

  Jürgen Klopp & Mo Salah.

  op de persconferentie daags voor de partij bij rode lantaarn Norwich City werd met de mogelijke deelname van sterspeler Mo Salah komende zomer aan het olympisch voetbaltoernooi in Tokio een gevoelig thema aangesneden. Coach Jürgen Klopp zit logischerwijs niet te wachten op een zomerse afwezigheid van de Egyptenaar en wil de situatie snel met hem bespreken.

  Klopp: "We wachten voorlopig af"

  De 27-jarige Salah, dit seizoen in alle competities samen goed voor 18 goals voor Liverpool, werd donderdag opgenomen in een vijftigkoppige voorselectie van de Egyptische voetbalbond voor het olympisch voetbaltoernooi. De finale van dat toernooi staat op 8 augustus op het programma en op exact die dag begint het nieuwe Premier League-seizoen ook.

   

  "Natuurlijk vind ik het niet leuk om een topspeler te verliezen in het begin van het seizoen", reageerde Klopp op het onderwerp. "Ik ga snel met Mo spreken over de situatie. We moeten praktisch nog zien hoe lang hij weg zou zijn en wanneer hij zou terugkomen. Dat zijn natuurlijk essentiële elementen in het proces. Er is nog geen beslissing genomen en we hebben ook nog geen contact gehad met de Egyptische bond. We wachten voorlopig af."

   

  Het olympisch voetbaltoernooi is voorbehouden voor spelers onder 23 jaar, maar elk land mag drie oudere spelers meenemen naar Tokio. In tegenstelling tot een WK of EK zijn clubs niet verplicht spelers vrij te geven voor de Spelen. De Egyptische coach Shawky Gharib liet donderdag dan ook al optekenen dat hij de goedkeuring van Liverpool nodig heeft.