John Higgins houdt Luca Brecel uit de kwartfinales

  Luca Brecel stoot niet door.

  Luca Brecel is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales op het Welsh Open snookertoernooi (483.000 euro). In Cardiff moest hij na een intense wedstrijd in de achtste finales met 4-3 zijn meerdere erkennen in de Schot John Higgins.

  Luca Brecel had zich eerder op de dag geplaatst voor de 1/8e finales na een spannende wedstrijd en ook zijn tweede opdracht van de dag was slopend.

   

  Higgins (WS 6) nam de meer dan 50 minuten durende eerste frame voor zijn rekening. De vijfvoudige Welsh Open-winnaar pakte ook de tweede frame en dit na een 82 break. Brecel (WS 34), die in 2015 in de halve finales stond, maar toen eveneens werd uitgeschakeld door Higgins, lukte een 67 break, wat volstond voor framewinst.   

   

  In frame vier nam onze landgenoot andermaal een voorsprong, maar hij struikelde bij 50 punten. Higgins nam over en kwam op een frame van de overwinning. Brecel pakte frame vijf en kon met een 64 break een beslissende frame uit de brand slepen. Daarin potte de 44-jarige viervoudige wereldkampioen een 107 break weg voor de overwinning.