"Olympische Spelen worden niet afgelast of uitgesteld", herhaalt Japans organisatiecomité

  "Alle voorzorgen zullen worden genomen om de veiligheid van de atleten en de bezoekers te garanderen."

  De uitbraak van het coronavirus is voor de organisatoren van de Olympische Spelen geen reden om het toernooi in Tokio af te gelasten of uit te stellen. Dat heeft de voorzitter van het organisatiecomité herhaald.

  Vandaag is er opnieuw een vergadering geweest met toplui van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), over het coronavirus dat de wereld toch wel in de ban blijft houden.

   

  Het organisatiecomité heeft na die meeting nog eens onderstreept dat de Spelen (van 24 juli tot 9 augustus 2020) onder geen beding worden afgelast, en ook niet worden uitgesteld.

   

  "We willen nog eens benadrukken dat we geen afgelasting of uitstel van de Spelen in Tokio overwegen", zegt Yoshiro Mori. "We werken samen met de nationale overheid en gaan hier op een rustige manier mee om."

   

  John Coates, voorzitter van de IOC-coördinatiecommissie, liet optekenen dat "alle nodige voorzorgen zullen worden genomen om de veiligheid van de atleten en de bezoekers te garanderen".

  Andere sportevenementen wel al verschoven

  Het coronavirus leidde al tot de afgelasting van een rist sportevenementen in China.

   

  Zo werd woensdag nog beslist om de Grote Prijs Formule 1 van China, gepland op 19 april in Shanghai, uit te stellen. Ook het WK atletiek indoor, volgende maand in Nanjing (13-15 maart), is al geschrapt, net als verschillende basketbal-, voetbal- en skiwedstrijden.

   

  Het coronavirus kostte al aan ruim 1.300 mensen het leven in China. Een veelvoud is besmet. Japan telt tot dusver 28 overlijdens en ruim 200 besmettingen.