Kampioen Toronto verliest na 15 zeges, LeBron James en Doncic heersen

  Luka Doncic lag aan de basis van de overwinning van Dallas.

  Luka Doncic lag aan de basis van de overwinning van Dallas.

  Er is een einde gekomen aan de lange overwinningsreeks van kampioen Toronto. De Raptors gingen met 101-91 onderuit tegen Brooklyn en verloren zo voor de eerste keer na 15 opeenvolgende overwinningen.

  Serge Ibaka (28 punten) en Fred VanVleet (22 punten) vonden weliswaar vlot de weg naar de korf, maar niettemin bleken de bezoekers uit Canada niet opgewassen tegen de collectief sterkere Nets. Daar werd Caris LeVert topschutter met 20 punten.   

   

  "We hebben niet goed gespeeld, zo simpel is het", reageert Kyle Lowry, die zelf voor een triple-double tekende (12 punten, 12 assists, 11 rebounds). 

   

  Toronto miste door het verlies de kans om dichter bij Milwaukee te sluipen. De leider in de Eastern Conference verloor ook, met 118-111 van Indiana.

   

  De Bucks misten wel sterkhouder Giannis Antetokounmpo, afwezig nadat hij voor het eerst papa geworden is.

  LeBron James deelt de lakens uit

  De LA Lakers, de nummer 1 in de Western Conference, konden wel feesten. De Californiërs haalden het na een verlenging met 116-120 in de topper tegen Denver, de eerste achtervolger in het klassement.


  LeBron James was goed voor een triple-double (32 punten, 14 assists, 12 rebounds) en vormde opnieuw een sterk duo met Anthony Davis, die 33 punten maakte waarvan 7 in de beslissende extra tijd.

  Enkele staaltjes van LeBron James:

  De stand:

  Sterke Doncic

  Luka Doncic liet zich nog eens van zijn beste kant zien bij de Dallas Mavericks.

   

  De 20-jarige Sloveen had 7 matchen gemist met een verstuikte enkel, maar toonde met 33 punten, 12 rebounds en 8 assists meteen weer zijn waarde voor Dallas in het duel met Sacramento.

  Tweets over Doncic: