UEFA laat mogelijk Zuid-Amerikaanse refs toe op EK of Champions League

  De Europese Voetbalbond UEFA en zijn Zuid-Amerikaanse tegenhanger CONMEBOL versterken de samenwerking op verschillende domeinen. In een nieuw Memorandum of Understanding (MoU) beloven ze onder meer scheidsrechters uit te wisselen.

  De UEFA en de CONMEBOL hebben afspraken gemaakt om in de toekomst meer samen te werken rond het organiseren en promoten van competities en het opleiden en trainen van scheidsrechters.

   

  In het kader van dat laatste laat de UEFA de mogelijkheid open om tijdens de groepsfase van het EK Zuid-Amerikaanse scheidsrechters in te zetten. Omgekeerd kunnen Europese refs worden aangeduid voor de Copa America. Er zullen ook uitwisselingen komen voor de Champions League/Copa Libertadores en de Europa League/Copa Sudamericana.

   

  "Het akkoord van vandaag is een eerste stap die de UEFA en CONMEBOL moet toelaten om heel nauw samen te werken. In concreto zullen er vier comités worden opgericht (voor competities, ontwikkeling, vrouwenvoetbal en scheidsrechters) die de samenwerking verder zullen uitwerken.