Basketbalpionier John Loridon (82) is overleden

  John Loridon naast zijn zoon Pieter.

  De basketbalwereld neemt afscheid van John Loridon, die België samen met onder meer Willy Steveniers op de basketbalkaart zette. John Loridon was ook de vader van Pieter, die op zijn beurt ook uitgroeide tot een Belgian Lion. 

  Belgische basketpionier John Loridon is overleden

  Tandem met Steveniers bij Mechelen

  John Loridon en Willy Steveniers waren in de jaren 60 de dragende spelers bij Racing Mechelen, de ploeg waarmee ze samen 4 keer in 5 jaar tijd kampioen werden. Loridon had toen al een titel in Duitsland (bij Aken) op zijn palmares staan.

   

  Ook bij de nationale ploeg vormden de rijzige Loridon en de vaardige Steveniers een gevreesde tandem. Loridon speelde 119 keer voor de Belgian Lions en nam 5 keer deel aan een EK.

   

  Op Instagram neemt zijn zoon Pieter, zelf een meer dan verdienstelijke basketbalspeler, met een emotioneel bericht afscheid van zijn vader. "Ik heb zoveel van je. Het is nu beter zo. Je gaat niet dood voor mij, ook al zullen we mekaar niet zien. Ik ben je, je leeft in me. En daar ben ik zo trots op. Vandaag nog meer dan ooit."

   

  John Loridon was al een tijdje ziek. Hij is 82 jaar geworden.

  Sportweekend bracht vader en zoon Loridon aan tafel in 2002

  Reportage uit 1962 met o.a. Loridon en Steveniers over de 'nieuwe' sport basketbal