Ex-bondscoach van de Red Lions volgt de huidige bondscoach op als Coach van het Jaar

  Colin Batch.

  De Australische Alyson Annan en haar landgenoot Colin Batch zijn bij de Hockey Stars Awards verkozen tot Trainer van het Jaar. Annan staat aan het hoofd van de Nederlandse hockeyvrouwen en wint de prijs voor het derde jaar op rij. Batch, bondscoach van Australië, volgt Shane McLeod op. De T1 van de Red Lions was de voorbije twee jaar de beste (in 2017 ex aequo met Max Caldas).

  De 61-jarige Colin Batch leidde Australië in 2019 naar winst in de Pro League en het Kampioenschap van Oceanië. Batch staat sinds het einde van 2016 aan het hoofd van de Kookaburras.

   

  Hij was eerder in zijn loopbaan coach bij Dragons en nadien assistent en bondscoach van de Red Lions (tussen december 2010 en september 2012). Onder zijn leiding eindigden de Belgen op de Olympische Spelen van Londen als vijfde. Batch troeft dit jaar bij de awards McLeod af, die België de Europese titel bezorgde.   

   

  De 46-jarige Alyson Annan traint de Nederlandse vrouwen sinds 2015. Sindsdien stond Oranje onafgebroken aan kop van de wereldranking en pakte het titel na titel. In 2019 wonnen Annan an co het EK en de Pro League.